Afbeelding

Huidveroudering

Algemeen

Hoe ontstaat huidveroudering? Dit kan met onze leeftijd te maken hebben, maar ook andere factoren spelen hierbij een rol. Dit kan liggen aan genen, maar ook aan het beroep, werk je veel buiten en kom je veel in aanraking met de zon. Misschien ga je wel veel onder de zonnebank of rook je?

Wist u dat onze huid vanaf ons 25ste levens jaar al achteruitgaat?

De fibrolast is een cel in onze huid die zorgt voor de elasticiteit en collageen. Deze cel gaat na ons 25ste levensjaar met een grote winterslaap. We kunnen de tijd niet terugdraaien, maar door middel van verschillende huidbehandelingen kunnen we de fibrolast weer stimuleren om elastine en collageen aan te maken. Hierdoor zullen de fijne lijntjes minder worden, je huid wordt egaler en zal steviger aanvoelen. 

Als huidtherapeut kunnen wij verschillende behandelingen uitvoeren om huidveroudering tegen te gaan.

Microneelding

Dit is een behandeling met kleine naaldjes die over de huid heen vibreren en kleine gaatjes in de huid prikken. Hierdoor wordt een wondproces ingang gezet waardoor de fibroblast wordt gestimuleerd. Er wordt geadviseerd om de behandelingen als kuur in te zetten ongeveer zo’n 4 tot 6 keer met een interventie van 2 tot 4 weken.

Chemische peelingen

Een peeling is een vloeistof die je op de huid aanbrengt. Deze vloeistof penetreert in de huid en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid gaat loslaten waardoor de oude huidcellen gaan schilferen en dit plaatsmaakt voor nieuwe cellen wat een egalere uitstraling geeft. Ook worden hiermee pigmentvlekjes verminderd die zijn ontstaan door zonneschade. 

Per huid kan een andere behandeling nodig zijn. U kunt een vrijblijvende afspraak maken bij ons voor de mogelijkheden. Wellicht tot snel!

Judith Toeters en Lotte Staals zijn sinds 2011 gevestigd in het Medisch Centrum Rijssen. Als huid- en oedeemtherapeuten behandelen ze de aangedane en of beschadigde huid. Dit kan zijn van (lymf)oedeem tot acne en van pigmentatie tot littekens. Ook overbeharing van gelaat of lichaam wordt behandeld.

Judith Toeters
huid- en oedeemtherapie
T: 06-30028549
E: huidtherapie@judithtoeters.nl
judithtoeters.nl

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 5 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 9 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 10 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 12 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08