Huidveroudering

Hoe ontstaat huidveroudering? Dit kan met onze leeftijd te maken hebben, maar ook andere factoren spelen hierbij een rol. Dit kan liggen aan genen, maar ook aan het beroep, werk je veel buiten en kom je veel in aanraking met de zon. Misschien ga je wel veel onder de zonnebank of rook je?

Wist u dat onze huid vanaf ons 25ste levens jaar al achteruitgaat?

De fibrolast is een cel in onze huid die zorgt voor de elasticiteit en collageen. Deze cel gaat na ons 25ste levensjaar met een grote winterslaap. We kunnen de tijd niet terugdraaien, maar door middel van verschillende huidbehandelingen kunnen we de fibrolast weer stimuleren om elastine en collageen aan te maken. Hierdoor zullen de fijne lijntjes minder worden, je huid wordt egaler en zal steviger aanvoelen. 

Als huidtherapeut kunnen wij verschillende behandelingen uitvoeren om huidveroudering tegen te gaan.

Microneelding

Dit is een behandeling met kleine naaldjes die over de huid heen vibreren en kleine gaatjes in de huid prikken. Hierdoor wordt een wondproces ingang gezet waardoor de fibroblast wordt gestimuleerd. Er wordt geadviseerd om de behandelingen als kuur in te zetten ongeveer zo’n 4 tot 6 keer met een interventie van 2 tot 4 weken.

Chemische peelingen

Een peeling is een vloeistof die je op de huid aanbrengt. Deze vloeistof penetreert in de huid en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid gaat loslaten waardoor de oude huidcellen gaan schilferen en dit plaatsmaakt voor nieuwe cellen wat een egalere uitstraling geeft. Ook worden hiermee pigmentvlekjes verminderd die zijn ontstaan door zonneschade. 

Per huid kan een andere behandeling nodig zijn. U kunt een vrijblijvende afspraak maken bij ons voor de mogelijkheden. Wellicht tot snel!

Judith Toeters en Lotte Staals zijn sinds 2011 gevestigd in het Medisch Centrum Rijssen. Als huid- en oedeemtherapeuten behandelen ze de aangedane en of beschadigde huid. Dit kan zijn van (lymf)oedeem tot acne en van pigmentatie tot littekens. Ook overbeharing van gelaat of lichaam wordt behandeld.

Judith Toeters
huid- en oedeemtherapie
T: 06-30028549
E: huidtherapie@judithtoeters.nl
judithtoeters.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker