Afbeelding

Ter Hoek Vonkerosie Rijssen BV houdt open huis

Algemeen

RIJSSEN - Precisiemetaalbewerking, wat is dat en hoe doen ze dat zo precies bij Ter Hoek? Het is te zien tijdens een open huis op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 16.00 uur aan de Propaanstraat 1 te Rijssen.

Tijdens het open huis wordt getoond hoe extreem nauwkeurig de bewerkingen zijn die Ter Hoek uitvoert. Van EDM bewerkingstechnieken als micro vonkfrezen, zinkvonken, draadvonken en vonkboren tot micro lasersnijden. Ter Hoek werkt met de nieuwste machines en technologieën en is baanbrekend als het gaat om het bedenken van innovatieve toepassingen. Zo ook met de grensverleggende nieuwe PECM techniek; hierbij wordt zelfs materiaal opgelost in plaats van weggesmolten. Er staan maar op enkele plekken in Nederland PECM machines, en bij Ter Hoek staan er twee. 

Naast de machines worden diverse eindproducten getoond, waarin de precisiecomponenten van Ter Hoek zijn gebruikt: van medische oogchirurgie instrumenten tot telescopen. Ook komen samenwerkingen met onder meer het astronomisch instituut NOVA Astron en TU Delft aan bod. De prijswinnende elektrische auto DUT 14 staat tentoongesteld, in de meetkamer wordt de meetapparatuur uitgelegd en in de productiehal is informatie te vinden over de komende robotiseringstrajecten. 

Willem Jan ter Hoek: “We doen erg specialistisch werk en medewerkers kunnen zich bij ons ontwikkelen. Vanwege onze constante groei hebben we eigenlijk altijd wel vacatures. Momenteel neemt dit toe mede door onze nieuwe PECM technieken. Zaterdag 21 mei zetten we de deuren open zodat iedereen kan kennismaken met de schone wereld van precisiecomponenten en natuurlijk met onze vacatures.” 

Het familiebedrijf Ter Hoek bestaat sinds 1990, telt 37 medewerkers en levert componenten aan de high tech maakindustrie in zowel Europa als de Verenigde Staten. Zowel in semicon en medisch, als ruimtevaart en luchtvaart. Hun motto is: Innovatie van morgen, inspiratie voor vandaag.

Meer informatie is te vinden op www.terhoek.com.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03