RIJSSEN - College Rijssen-Holten
RIJSSEN - College Rijssen-Holten Foto: Lenneke Lingmont

‘Gemeente heeft baat bij ervaren burgemeester’

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Dit jaar eindigt de ambtstermijn van burgemeester Arco Hofland. Bij de aankondiging eind vorig jaar gaf Hofland aan geen nieuwe ambtstermijn te ambiëren, maar wel beschikbaar te blijven totdat er een nieuwe burgemeester voor de gemeente Rijssen-Holten wordt aangesteld. 

De procedure voor het vinden van een nieuwe burgemeester is nog niet opgestart. Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt daarom Arco Hofland per 1 juni aan als waarnemend burgemeester van Rijssen-Holten. Deze tijdelijke benoeming sluit aan op de afloop van zijn ambtstermijn. De beëdiging van Arco Hofland als waarnemend burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten vindt binnenkort plaats op het provinciehuis in Zwolle.

In de berichtgeving vanuit Provincie Overijssel over de aanstelling van Hofland als waarnemend burgemeester wordt aangegeven dat Arco Hofland een zeer ervaren bestuurder is. Sinds 1 juni 2010 is hij burgemeester in Rijssen-Holten. In 2016 werd hij na een positieve aanbeveling van de gemeenteraad herbenoemd voor een nieuwe termijn van zes jaar. Hofland heeft zich laten zien als een betrokken en ondernemend burgervader. Ook was hij actief voor de regio Twente en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. 

Met een nieuw college in aantocht en een recent geïnstalleerde nieuwe raad heeft de gemeente baat bij een ervaren burgemeester. Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft daarom besloten om Arco Hofland aan te stellen als waarnemend burgemeester voor de tijd dat de burgemeesterspost vacant is. Het besluit om een waarnemend burgemeester te benoemen is in goed overleg tot stand gekomen met de fractievoorzitters uit de onlangs aangetreden gemeenteraad.

“Ik heb waardering voor de wijze waarop Arco Hofland de gemeente Rijssen-Holten de afgelopen twaalf jaar heeft gediend”, aldus Heidema. “De ambtsuitoefening is ook tijdens de zoektocht naar een opvolger bij hem in goede handen.”

De Commissaris van de Koning verwacht na de zomervakantie met de gemeenteraad van start te gaan met de procedure voor een nieuwe burgemeester.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 4 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 5 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 20 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 21 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12