René Koezen zag helaas zijn kopbal van de lijn gekopt worden.
René Koezen zag helaas zijn kopbal van de lijn gekopt worden.

s.v. Rijssen verloor de wedstrijd met 0-2 van Juventa’12

RIJSSEN - De Rijssenaren hadden tegen Juventa’12 goede zaken kunnen doen in de strijd rondom de periodetitel. Bij winst stond s.v. Rijssen weer gelijk met Juventa’12. Helaas verloor s.v. Rijssen met 0-2 van de Wierdenaren. 

s.v. Rijssen moest het deze wedstrijd doen zonder Nevin ter Steege, Frank Averesch en Mark Breukink door blessureleed. Gelukkig stonden er spelers uit andere elftallen klaar om het team aan te vullen. Mitchel Troost en Mike Kamperman schoven aan vanuit de lagere senioren. De thuisploeg begon scherp. Duels werden veelal aangegaan en gewonnen maar tot echte kansen kwamen geen van beide elftallen. Beide ploegen speelden zeer behouden, want een tegendoelpunt kan in deze fase van de competitie funest zijn. Zo nu en dan was het Juventa‘12 met een kleine uitbraak door foute ballen in de breedte aan de zijde van s.v. Rijssen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Maar dan, als een duveltje uit een doosje, haalt een Wierdenaar van circa 30 meter verwoestend uit en Tim Paalman zag de bal zwabberend in het net verdwijnen. 0-1 is dan ook de stand waarmee beide elftallen aan de ranja gingen. 

De tweede helft moet s.v. Rijssen op jacht naar de gelijkmaker. Kansen werden er gecreëerd, maar bij de afronding ontbrak het aan een portie geluk. Een hoekschop werd hard binnengekopt door René Koezen, maar de doelverdediger haalt de bal van de lijn. Kort daarna stuit ook Wilco Hoevink na een goede individuele actie op de doelman van Juventa’12. Gerald Willems gooide de boel om, om te kijken of Juventa‘12 op een andere wijze te breken was. Mitchel Troost kwam binnen de lijnen voor Tijs Theijink die het veld moest verlaten vanwege een blessure. Centrale verdediger Niek Averesch kwam naast spits René Koezen te voetballen. Deze zet leek goed uit te pakken toen Niek Averesch de bal voor zijn linker kreeg en de bal richting de verre hoek krulde. Helaas trof de bal de zijkant van de paal. Omdat s.v. Rijssen 1-op-1 ging spelen in de verdediging kwam er wat ruimte vrij voor de counter. Hier maakte de uitploeg in de 90e minuut dankbaar gebruik van. Dit doelpunt zette een streep door s.v. Rijssen en de periodestrijd. Met nog 3 wedstrijden te spelen lijkt een verschil van 6 punten onoverbrugbaar.

Zaterdag om 14.30 uur neemt s.v. Rijssen het op tegen Daarle op het sportpark van Daarle.

Meer berichten
 
Auto zoeker