Eerder was de expositie ‘Van A(lmelo) tot Z(wolle)' al te zien in het gemeentehuis in Nijverdal.
Eerder was de expositie ‘Van A(lmelo) tot Z(wolle)' al te zien in het gemeentehuis in Nijverdal.

Molukse geschiedenis in stadhuis Rijssen

RIJSSEN - De reizende expositie ‘Van A(lmelo) tot Z(wolle)’ van de Stichting 70 jaar Molukkers in Overijssel komt naar Rijssen. 

Belangstellenden kunnen van dinsdag 24 mei tot en met vrijdag 17 juni in het gemeentehuis van Rijssen de panelen bekijken, die de geschiedenis van de Molukkers in de provincie Overijssel belichten. De panelen geven onder meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Molukse woonwijken. De expositie is onderdeel van het project ‘70 jaar Molukkers in Overijssel’. Eerder was de expositie al te zien in Almelo, Wierden, Deventer, Nijverdal en Staphorst. Na Rijssen verhuist de reizende expositie in september naar het Memory Museum in Nijverdal. Zwolle sluit de rij later dit jaar af. De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen.

In het kader van 70 jaar Molukkers in Overijssel werd in september 2021 het boek ‘Verbroken Belofte’ gepresenteerd. Dit boek met verhalen van Molukse (wijk)bewoners, ook uit Rijssen, is tijdens de expositie te koop. Bestellen kan ook via mail bij: 70jaarsmo@gmail.com. Het boek kost 20,- euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker