Voorzitter Jan Nijland (links) van de Noabershof Riessen en presentator Anja Bronk van Radio 350.
Voorzitter Jan Nijland (links) van de Noabershof Riessen en presentator Anja Bronk van Radio 350. (Foto: Jan Joost )

Idee Noabershof Riessen krijgt elders navolging

RIJSSEN - Het idee van het wonen in een Noabershof krijgt ook elders in de regio navolging en dat is een goede zaak. Voorzitter Jan Nijland van Noabershof Riessen vertelde dinsdagavond in het radioprogramma Platzat van Radio 350 dat er ook initiatieven beginnen te ontstaan in Wierden en Nijverdal. 

“Dat vinden wij uitstekend, want we geloven stellig in het wonen in een Noabershof. Als anderen dat idee willen overnemen, dan zullen we hen graag vertellen hoe wij dat aangepakt hebben.” Nijland zei erg blij te zijn met Noabershof Op ‘n Esch achter hervormd centrum Sion. “De mensen die er wonen voelen zich daar helemaal thuis. En je kunt nu ook in het echt laten zien wat zo’n woonhof voorstelt. De Open Dag van onlangs is ook ontzettend goed bezocht.” Sommige bewoners hadden hun woningen opengesteld voor belangstellenden. Inmiddels is de binnentuin compleet aangeplant. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om ook zelf aan de bewoners te vragen wat er komt kijken bij het wonen in een Noabershof. 

Er staan in de toekomst nog meer woonhoven op stapel in Rijssen. “Maar die kunnen dus ook door andere partijen dan de Noabershof Riessen worden gerealiseerd”, aldus Nijland.

Meer berichten
 
Auto zoeker