Vrijwilligers zijn bij dagvoorziening De Piet onmisbaar.
Vrijwilligers zijn bij dagvoorziening De Piet onmisbaar.

Dagvoorziening De Piet zoekt vrijwilligers

Algemeen

YPELO - In de buurtschap Ypelo, is de dagvoorziening Carintreggeland gevestigd bij Zorgboerderij De Piet. Met name voor deelnemers die het buitenleven gewend zijn, is een dagvoorziening in een landelijke omgeving een uitkomst. Binnen de boerderij biedt Carintreggeland met een eigen team ondersteuning. 

De deelnemers komen veelal uit Wierden, Enter, Rijssen en Almelo. “Voor deze senioren biedt onze zorgboerderij dagbegeleiding aan voor één of meerdere dagen per week. Op de boerderij wordt gewerkt in een sfeer van ruimte, structuur en ontspanning. Er is een grote variatie in activiteiten zoals schilderen, houtbewerken of een eindje wandelen. Ook worden er regelmatig leuke (bord)spelletjes gespeeld of is er een bingo.

“We beginnen de dag altijd met een kop koffie of thee, gesprekken komen dan vanzelf op gang. Sociale contacten zijn heel goed voor iedereen”, meent medewerker Marianne Kreuwel. Elke dag (door de week) komen er deelnemers. De groep telt circa vijftien deelnemers. Rondom 9.30 uur komen de eersten ‘binnendruppelen’ en rondom 15.30 uur staat het vervoer weer klaar om hen op te halen en thuis te brengen. 

Om dit alles in goede banen te leiden en het de deelnemers zoveel mogelijk naar de zin te maken, zijn er diverse vrijwilligers in de weer. Zij bieden ondersteuning bij de spelletjes, in de werkplaats, bij de lunch tussen de middag, de wandelingen et cetera. Daar is men bij Carintreggeland erg blij mee. “Zonder hen zouden we het niet redden. Daarom houden we eens per jaar een gezellig etentje met medewerkers en vrijwilligers. Dan spreken we elkaar onderling ook eens. Iedereen komt toch net weer op een andere dag zodat je elkaar niet altijd allemaal ziet. Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Dit kan bijvoorbeeld een dag of dagdeel zijn per week. Onze vrijwilligers ervaren het altijd als gezellig en je krijgt er ook veel voor terug in de vorm van dankbaarheid van de ouderen”, aldus de medewerkers. Voor meer informatie of aanmelding: zorgboederderij.depiet@carintreggeland.nl

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 9 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 15 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55