Yilber Haverslag was de beste man aan Rijssense zijde met veel aanvallende dreiging.

s.v. Rijssen is met 1-3 te sterk voor Daarle op sportpark N’Kadiek

Algemeen

DAARLE/RIJSSEN - Op eigen terrein kwam s.v. Rijssen nog een teenlengte te kort voor een overwinning, maar s.v Rijssen liet zich niet verrassen in de uitwedstrijd bij Daarle. De Rijssenaren gingen dan ook met drie punten op zak naar huis.

Door winst van ATC’65 op koploper Daarlerveen tijdens een doordeweekse inhaalwedstrijd, is de periodetitel voor s.v. Rijssen weer in zicht. Dit maakt de wedstrijd tegen Daarle toch een relevante wedstrijd. s.v. Rijssen start vanwege blessureleed met een debutant uit het tweede elftal in de basis. Hidde Smits startte rechts achterin de defensie.

Het elftal van Gerald Willems ging goed van start. Vooral het eerste kwartier was van goed niveau. Yilber Haverslag werd na een slalom tegen de vlakte gewerkt binnen de zestien meter. Frank Averesch ging achter de bal staan en schoot de penalty strak in de benedenhoek, maar de keeper van Daarle stopte de bal. Wat volgde was een matige periode waarin s.v. Rijssen moeilijk kansen creëerde door slordig spel. Toch vond Mike Jansen in de 35e minuut een diepgaande Wilco Hoevink. Deze sneed voorbij zijn tegenstander en ronde beheerst af. De eerste helft eindigde met 0-1.

In de tweede helft was het al snel raak voor Daarle. Een pass kwam met wat geluk bij een aanvaller die de bal in het doel van Tim Paalman frommelde. s.v. Rijssen kwam met een antwoord via uitblinker van de middag Yilber Haverslag. Na een handsbal kreeg s.v. Rijssen een penalty toegewezen. Deze werd gestopt, maar Yilber Haverslag kreeg een herkansing van de arbiter omdat de defensie van Daarle te vroeg inliep. De herkansing was wel raak en hierdoor stond s.v. Rijssen opnieuw op voorsprong. Daarle moest daarom wat risico nemen en daar maakte s.v. Rijssen gebruik van. Bram Lier omzeilde de verdediging van Daarle en ging samen met Frank Averesch op de doelman af. Vlak voordat hij bij de keeper kwam gaf hij de bal breed op Frank Averesch die de bal in het doel tikte. De wedstrijd eindigde daarmee in een 1-3 overwinning.

Volgende week speelt s.v. Rijssen thuis om 14.30 uur tegen koploper Daarlerveen. De eerste ontmoeting eindigde in een 0-1 overwinning voor de Rijssenaren.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 17 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 23 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56