Afbeelding

Fysio Bewust levert maatwerk na een opgelopen trauma

Algemeen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Door de enkel gaan tijdens het sporten, een schouder uit de kom door te zijn gestruikeld of een gebroken pols door te vallen van een keukentrapje. Op allerlei verschillende manieren ontstaan er traumatische aandoeningen, zoals verstuikingen, kneuzingen, scheuringen of breuken. 

Vaak is een bezoek aan de spoedeisende hulp noodzakelijk, waar naast de diagnose ook de eerste behandeling wordt ingezet. Dit bestaat onder meer uit rust advies, tapen, gipsen, spalken of operatieve ingrepen. Wat het eerste advies ook is vanuit het ziekenhuis; meestal komt fysiotherapie om de hoek kijken. 

Bij Fysio Bewust specialiseren we in het behandelen van allerlei traumatische aandoeningen. Elke behandeling is een kwestie van maatwerk. Op papier dezelfde aandoening kan in de praktijk een ander behandeltraject nodig hebben. Is iemand jong of al op leeftijd? Is er sprake van andere medische aandoeningen? Is er bewegingsangst of is er al eerder een probleem geweest in dezelfde lichaamsregio? Al deze variabelen (en nog andere) kunnen van invloed zijn op het behandeltraject en het verwachte herstelproces. Maatwerk is dus essentieel! 

Als het nodig is, komen we de eerste fase aan huis om daar oefeningen door te nemen en het herstel te monitoren. Of we leren iemand thuis verantwoord en veilig te functioneren, bijvoorbeeld door het aanleren van traplopen met behulp van elleboogkrukken. 

Zodra het weer mogelijk is om naar de fysiotherapiepraktijk te komen, vervolgen we de behandeling bij voorkeur daar. Binnen de praktijk beschikken we over diverse oefenmaterialen die we gebruiken tijdens de revalidatie. In de meeste gevallen streven we ernaar om iemand weer als vanouds te laten bewegen. Dit doen we door gedoseerd de moeilijkheid en de intensiteit van de oefeningen uit te breiden. We overleggen (waar nodig) met de medisch specialisten om te bepalen wat de intensiteit van oefening mag zijn. Mocht het niet haalbaar zijn om iemand weer te laten bewegen als voor het trauma, dan werken we samen met de cliënt naar het hoogst haalbare.

www.fysiobewust.nl

Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 1 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 7 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 10 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 23 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden gisteren
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 18 apr, 15:42