Het stilleven van kunstenaar Henk Mulder uit Holten hangt nu aan de achterwand van de raadzaal in plaats van in de burgemeesterskamer.
Het stilleven van kunstenaar Henk Mulder uit Holten hangt nu aan de achterwand van de raadzaal in plaats van in de burgemeesterskamer. Foto: Jan Joost

Kunstwerk van Rijssen-Holten nu in de raadzaal

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Het stilleven met archeologische voorwerpen uit Rijssen en Holten hangt in de raadszaal van het gemeentehuis. 

Het stilleven is gemaakt door de Holtense kunstenaar Henk Mulder. Van het kunstwerk zijn reproducties gemaakt die de gemeente Rijssen-Holten gebruikt als relatiegeschenk. 

De afgebeelde voorwerpen zijn afkomst uit Rijssen en Holten. Het gaat om een bruine Siegburgkan, gevonden bij het voormalige kasteel de Waerdenborch in Holten, een Maria-reisbeeldje, een groene schenkkan, een roompotje uit het Rijssens Museum en een urn uit een grafheuvel op de Friezenberg. De theepot is opgegraven bij bouwwerkzaamheden in de Oranjestraat in Rijssen.

VVD-fractievoorzitter Bart Jan van den Berg vond het jammer dat het kunstwerk op de kamer van burgemeester Arco Hofland kwam te hangen. “Van zoiets moois moeten toch meer mensen kunnen genieten.” Van den Berg had een uitleenconstructie bedacht voor de beide musea in Holten en Rijssen, maar dat zou toch te ingewikkeld worden. Het schilderij is nu in de raadzaal gehangen, zodat meer mensen het kunnen zien als ze in de raadzaal zijn. De raadzaal is ook trouwzaal.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 6 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 10 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 11 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 13 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08