Tijdens de Open Dag op zaterdag 11 juni worden de hele dag brandweerdemonstraties gegeven op en rond het kasteelterrein.
Tijdens de Open Dag op zaterdag 11 juni worden de hele dag brandweerdemonstraties gegeven op en rond het kasteelterrein. Foto: Brandweermuseum Rijssen

Open dag Internationaal Brandweermuseum

Algemeen

RIJSSEN - Het Internationaal Brandweermuseum Rijssen pakt zaterdag 11 juni breed uit met een spectaculaire dag om en in het Brandweermuseum aan de Kasteellaan. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen.

Om 10.00 uur zal voorzitter Jan Bakker het startsein geven op het voorterrein van havezate de Oosterhof. Op de evenementenweide zal het droneteam van de Brandweer Twente een demonstratie geven vanaf half elf. Verder laat de brandweer zien hoe je een vlam in de pan kunt bestrijden en een autobrand. Ook is er een demonstratie slachtoffer-redden. 

De hele dag kunnen er rondritjes worden gemaakt met de brandweerwagens: de Iveco motorspuit en de Willy’s Jeep-personeelswagen uit 1964. In het brandweermuseum draaien brandweerfilms én er is een mini-expositie over de geschiedenis van de Rijssense brandweer. Met grote inzet van de Brandweer Twente zijn er buiten diverse attracties.

Dinsdag 31 mei vertelt brandweerman en bestuurslid van het eerste uur, Arjan van Brussel, in het Radio 350-programma PlatZat over alle activiteiten op de jubileumdag.

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 16 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48