Studenten runnen komende week de HEMA in Rijssen.
Studenten runnen komende week de HEMA in Rijssen.

ROC-studenten runnen een week lang de HEMA

RIJSSEN - Voor de studenten van de opleiding Retailspecialist van ROC van Twente in Rijssen is maandag 30 mei een speciale dag. Het is de start van een week waarin ze verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de HEMA in Rijssen. Een unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven dat tot stand is gekomen door onderwijscommunity Matsi.

Een paar weken geleden begonnen de voorbereidingen al. De ROC-studenten waren druk om binnen een aantal weken de HEMA te leren kennen, zodat ze deze week samen met leerlingen van het Reggesteyn de HEMA in Rijssen als professionals kunnen runnen. Hierbij nemen de mbo-studenten van het ROC de taken over binnen de HEMA en begeleiden ze de vmbo-scholieren van het Reggesteyn. 

“Dit is een geweldige manier voor studenten en leerlingen om inzicht te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden van een groot retailbedrijf zoals de HEMA. Van logistieke werkzaamheden tot administratieve taken. De HEMA kan als leerbedrijf bijsturen om de verkopers van de toekomst nog beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een win-winsituatie voor alle partijen”, aldus docent Van ROC Twente, Jamar Pluimers.

Meer berichten
 
Auto zoeker