Afbeelding

Schapen scheren bij de Kuipers Hoeve

Algemeen

RIJSSEN - De marktkramen stonden op zaterdag 4 juni al vroeg te wachten om gevuld te worden door lokale ondernemers. De organisator De Kuipers Hoeve zet nog even de laatste puntjes op de befaamde i.

De eerste editie van Schaapscheren is een feit! Afgelopen zaterdag 4 juni werd menig schaap ontdaan van haar vacht. Ook de hoeven en de algemene conditie van de schapen werd gecontroleerd. Een intensieve klus wat twee keer per jaar gedaan dient te worden volgens de schaaphouder Gerrit Baan.

Op deze schaapscheer-dag kon men vertoeven op het plein en snuffelen tussen de marktkramen van onder meer Erve Smit uit Zuna. Ze hadden hun landelijke woondecoratie meegenomen. Ook de inwendige mens hoefde het aan niets te ontbreken. De Notterse Paling & Zalm rokerij verzorgde verse broodjes zalm en paling. De Imkervereniging De Oosterhof heeft menig verhaal verteld omtrent de bijen. De eerste honing  (lente-honing) is vanaf nu te koop bij de boerderijwinkel De Kuipers Hoeve. Bij de verenging was de heer Averesch aangeschoven om manden te vlechten. Een oud en bijna verdwijnende ambacht.

Tevens werd er een demonstratie Vilten gegeven door Plukje Wol. Wol is een onmisbaar stukje warmte voor het schaap in de winter. En na een scheerbeurt de basis voor een prachtig product. Er worden hiervan wollen woonkleden gemaakt. Dit door het oeroude proces van wol vilten. Dit is een intensief en bewerkelijk proces dat met de hand wordt uitgevoerd.

De kinderen konden zich op het erf vermaken op het springkussen en onder genot van een ijsje werd het gewicht van de grote ram Herman geraden. Door het heerlijke weer was het duidelijk dat hier de tijd even stilstond en men aan het genieten was.

“In de boerderijwinkel was er een gezellige drukte. Overheerlijk vlees voor de BBQ en (h)eerlijke streekproducten werden volop verkocht. Ook de broodjes van Bakkerij Voortman vlogen de deur uit. Dat er veel gemaakt wordt in de streek is duidelijk. Kijk maar naar ons assortiment”, vertelt Monique Kuipers. “En daar mogen wij trots op zijn!” Al met al een mooie, gezellige dag en volgens de organisatie en zeker voor herhaling vatbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 11 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 13 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 17 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 19 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04