<p>Wethouder Jan Aanstoot van Gemeentebelang nam na acht jaar afscheid van de gemeente Rijssen-Holten en de burgers. (Foto: karakterfotografie.nl)</p>

Wethouder Jan Aanstoot van Gemeentebelang nam na acht jaar afscheid van de gemeente Rijssen-Holten en de burgers. (Foto: karakterfotografie.nl)

GB buiten College maakt afstand tot kiezers groter

RIJSSEN - De scheidende GB-wethouder Jan Aanstoot zei dat de afstand tussen burgers en gemeentebestuur wordt vergroot door Gemeentebelang als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen niet deel te laten nemen aan het College. Volgens Aanstoot hoort een college een afspiegeling van de samenleving te zijn en dan is het onwenselijk om de winnaar buiten het dagelijks bestuur van de gemeente te houden.

“Zet de rancune opzij, luister naar de samenleving en werk constructief met elkaar samen. Onze samenleving verdient het!” aldus Aanstoot bij zijn afscheid in het gemeentehuis in Rijssen. Aanstoot was acht jaar actief als wethouder. “Veelal samen met jullie heb ik mooie en goede dingen voor onze samenleving mogen uitvoeren. Dat vond en vind ik belangrijk: de goede dingen doen waar onze samenleving behoefte aan heeft en wel bij vaart. Dat is ook altijd mijn drive en motivatie geweest.” Aanstoot memoreerde grote infrastructurele projecten in Rijssen en Holten waar hij bij betrokken was. Hij stelde voor om de tweede ontsluiting van de Kalfstermansweide in Holten de naam Burgemeester Enklaarlaan te geven, als eerbetoon aan de burgervader die bijna een mensenleven de Holtense gemeenschap diende.

Meer berichten