De film Riessen in 'n Kiekerd trok volle zalen in het Parkgebouw.
De film Riessen in 'n Kiekerd trok volle zalen in het Parkgebouw.

Amateurfilms gevraagd en dronepiloot Riessenfilm-2

RIJSSEN - Makers en bezitters van historisch filmmateriaal kunnen dat zaterdag 2 juli inleveren in het Koetshuis aan de Kasteellaan.

De werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum is bezig met het maken van de tweede aflevering van de historische film Riessen in ‘n Kiekerd 2 die dit najaar in het Parkgebouw in première gaat.

De filmmakers beschikken over een grote hoeveelheid beeldmateriaal, maar ze willen van de nieuwe film een goede mix maken van historisch en hedendaags materiaal. Daarbij kan filmmateriaal van enthousiaste amateurfilmers goed gebruikt worden.

Kiekerd 1

De film Riessen in ‘n Kiekerd 1 is in 2019 twee keer vertoond in de grote zaal van het Parkgebouw en daarna diverse keren in het Koetshuis van kasteel de Oosterhof.

Dronepiloot

De filmmakers van Riessein in ‘n Kiekerd 1 maakten gebruik van de ervaren dronepiloot Michiel Eertink, maar volgens filmmaker Johan Koster vliegt Eertink jammer genoeg niet meer zijn drone. De filmmakers vragen of dronevliegers zich willen melden op info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van “drone”.

Meer berichten
 
Auto zoeker