Hema-directeur Ard Schuitert (links) bij Radio 350 over in dienst nemen van mensen met een beperking. Rechts PlatZat-programmamaker Anja Brok.
Hema-directeur Ard Schuitert (links) bij Radio 350 over in dienst nemen van mensen met een beperking. Rechts PlatZat-programmamaker Anja Brok. Foto: Jan Joost

Volwaardige plek voor mensen met beperking

Algemeen

RIJSSEN - Mensen met een beperking in dienst nemen is de moeite van het proberen waard. Dat zei Hema-directeur Ard Schuitert dinsdagavond in het Radio 350-programma PlatZat. 

Schuitert is een van de panelleden bij het mini-symposium dat donderdag 23 juni wordt gehouden in het Koetshuis aan de Kasteellaan over de plaats van mensen met een beperking in het reguliere arbeidsproces.

Schuitert heeft zelf mensen met een beperking in dienst. “Ons bedrijf leent er zich voor. We hebben intern enkele personeelsleden bereid gevonden de begeleiding voor hun rekening te nemen en dat gaat heel erg goed.” Het in dienst nemen van mensen met een beperking is niet bij voorbaat een succesverhaal. “Als het niet gaat, moet je dat ook eerlijk zeggen. Dan kun je op zoek naar wat anders. Ook als een ondernemer denkt zodoende goedkopere arbeidskrachten binnen te halen, wordt het ook een teleurstelling. Maar aan de andere kant, als het lukt, dan geeft dat enorm veel voldoening.”

Zaterdag 25 juni staat er een actiedag in zowel het centrum van Rijssen als bij de Oosterhof op de agenda. Op deze actiedag zal aandacht worden gevraagd voor mensen met een beperking in het arbeidsproces. 

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 2 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 4 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 20 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 22 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06