Leider Gerrit Poortman neemt na de wedstrijd op 2 juli afscheid.
Leider Gerrit Poortman neemt na de wedstrijd op 2 juli afscheid.

s.v. Rijssen niet naar de derde klasse door verlies van Barbaros

RIJSSEN - s.v. Rijssen is er niet in geslaagd om via de nacompetitie naar de derde klasse te promoveren. Barbaros uit Hengelo was een maatje te groot. De finalewedstrijd van de nacompetitie eindigde in een 2-0 nederlaag voor de ploeg van trainer Gerald Willems en leider Gerrit Poortman. 

Er stond met de kans op promotie naar de derde klasse veel op het spel afgelopen zaterdag. Deze  spanning was aan weerszijden duidelijk te zien. Beide ploegen waren gebrand om de overwinning in de wacht te slepen en gingen tot het gaatje. Barbaros was net iets beter in het veldspel en wist daarmee meerdere kansen te creëren in de eerste helft. Doelman Tim Paalman was echter in vorm. Hij keerde diverse schotkansen waaronder een 1-op-1 kans. Ook trof Barbaros eenmaal de lat in een gevaarlijk afstandsschot. s.v. Rijssen mocht van geluk spreken dat het met een 0-0 tussenstand de rust in ging.

De tweede helft moest duidelijk anders om er met de winst vandoor te gaan. s.v. Rijssen had de kans om het tij te keren in de 50e minuut, maar de aanval werd niet benut en het was Barbaros dat in de razendsnelle tegenstoot de 1-0 maakte. Tien minuten later werd de opgave voor de Rijssenaren nog lastiger toen Niek Averesch een directe rode kaart kreeg door aan de spreekwoordelijke handrem te trekken. Gerald Willems probeerde vervolgens met wat frisse wissels nog wat nieuw elan in te brengen. Rick Bruggink, Kelton Lohuis en Tijs Blokhorst kwamen in de ploeg voor Tijs Theijink, Jesse Embsen en René Koezen. Helaas leverden deze wissels niet op waarop gehoopt werd. In de 80e minuut werd het 2-0 door een mooi uitgespeelde aanval van Barbaros. Net toen de wedstrijd beslist leek pakte de aanvaller van Barbaros een directe rode kaart vanwege onsportief gedrag. Dit gaf s.v. Rijssen nog wat goede moed, maar het mocht niet meer baten. De Rijssenaren wisten geen echte kansen meer te creëren. s.v. Rijssen verloor met 0-2 en ging niet door in de nacompetitie. Daarmee eindigt het officiële seizoen.

s.v. Rijssen speelt op 2 juli om 14.30 uur op sportpark ‘t Opbroek de eerstvolgende wedstrijd tegen het eerste elftal van voormalig eredivisionist Heracles. Na de wedstrijd zal Gerald Willems afscheid nemen als hoofdtrainer van s.v. Rijssen, tevens stopt leider Gerrit Poortman na jarenlange dienst. Bestel tijdig toegangskaarten.

Meer berichten
 
Auto zoeker