Grote belangstelling voor de Open Dag van de brandweer ter gelegenheid van een kwarteeuw brandweermuseum.
Grote belangstelling voor de Open Dag van de brandweer ter gelegenheid van een kwarteeuw brandweermuseum. Foto: Jan Joost

Heel veel publiek bij jarig Brandweermuseum

Algemeen

RIJSSEN - Massale belangstelling zaterdag voor de Open Dag van de Brandweer Twente ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen.  

De Brandweer Twente was in samenwerking met de Vrijwillige Brandweer Rijssen letterlijk met heel groot materieel uitgerukt. Dat stond allemaal uitgestald langs de Kasteellaan en in de evenementenweide bij de Hobbyboerderij. Overal werden hulpverleningsdemonstraties gegeven. Langs de kasteelgracht konden kinderen en grote kinderen met een straalpijp een bal hoog houden. De kinderen konden ritjes maken met de brandweervoertuigen van het Brandweermuseum, een Willy Jeep-personeelswagen uit 1964 en een Iveco-motorspuit.  

De Open Dag werd geopend door wethouder Ben Beens (SGP) die acht jaar de cultuurportefeuille beheerde. Wethouder Rob de Koe (VVD) was ook meegekomen, voor “warme overdracht” zoals hij zelf zei.

De Koe heeft cultuur van Beens overgenomen. Beide wethouders kregen een brandmelder als dank voor het verrichten van de opening. Samen met organisatoren maakten ze een rondgang langs alle bezienswaardigheden.

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 16 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48