Grote belangstelling voor de Open Dag van de brandweer ter gelegenheid van een kwarteeuw brandweermuseum.
Grote belangstelling voor de Open Dag van de brandweer ter gelegenheid van een kwarteeuw brandweermuseum. (Foto: Jan Joost )

Heel veel publiek bij jarig Brandweermuseum

RIJSSEN - Massale belangstelling zaterdag voor de Open Dag van de Brandweer Twente ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen.  

De Brandweer Twente was in samenwerking met de Vrijwillige Brandweer Rijssen letterlijk met heel groot materieel uitgerukt. Dat stond allemaal uitgestald langs de Kasteellaan en in de evenementenweide bij de Hobbyboerderij. Overal werden hulpverleningsdemonstraties gegeven. Langs de kasteelgracht konden kinderen en grote kinderen met een straalpijp een bal hoog houden. De kinderen konden ritjes maken met de brandweervoertuigen van het Brandweermuseum, een Willy Jeep-personeelswagen uit 1964 en een Iveco-motorspuit.  

De Open Dag werd geopend door wethouder Ben Beens (SGP) die acht jaar de cultuurportefeuille beheerde. Wethouder Rob de Koe (VVD) was ook meegekomen, voor “warme overdracht” zoals hij zelf zei.

De Koe heeft cultuur van Beens overgenomen. Beide wethouders kregen een brandmelder als dank voor het verrichten van de opening. Samen met organisatoren maakten ze een rondgang langs alle bezienswaardigheden.

Meer berichten
 
Auto zoeker