Afbeelding
Foto: Robert Spekhorst

‘Geslaagde 33e editie Rijsserbergloop’

Algemeen

RIJSSEN - Wederom een succesvolle editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop! Deze keer met favorieten als Gert Jan Wassink en Danny Koppelman. Danny Koppelman finishte met 30.29 net boven de grens van het half uur, Gert Jan Wassink finishte op deze tien kilometer als tweede in 31.14. De thuisfavoriet Leon Sanderman volgde als derde in 33.53, wat een geweldige prestaties!

Bij de dames was de winst voor Saskia Schutte in 40.13, gevolgd door Marieke van der Vegt in 40.38 en de derde podiumplaats werd bezet door Patty Buiten, mooie tijden werden er gelopen onder perfecte weersomstandigheden. Alle andere uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl.

Al ruim 30 jaar lang organiseert AV Rijssen dit prachtige loopevenement. Met een heuvelachtig parcours door de Rijssense bossen is de Assist Verzuim Rijsserbergloop een bekend fenomeen en een ware uitdaging voor iedere loper. Sinds 2008 is de Reginox bedrijvenloop ook onderdeel van dit prachtige evenement. Mede dankzij de sponsoren is dit een hardloopfestijn dat zijn weerga niet kent, met deelnemers uit verschillende landen zoals België, Marokko en Spanje. Het parcours is zeer uitdagend en heuvelachtig door de prachtige omgeving van de Rijsserberg. Het parcours is voor 95% geasfalteerd en daarmee razendsnel. 

De 5 km bestaat uit 2 ronden en de 10 km uit 3 ronden. Een uitdaging voor zowel de recreatieven als de wedstrijdloper!Ook aan de kinderen wordt gedacht, maar liefst 3 afstanden waar zij aan mee kunnen doen, zoals de bambinoloop voor kids t/m 6 jaar, die onder begeleiding van hun ouders/opa’s en oma’s kunnen proeven van de hardloopsport. Ook de kidsruns voor jeugd t/m 9 jaar en de kidsrun voor jeugd t/m 12 jaar zijn steeds populairder aan het worden. Dit jaar konden zij gratis meedoen met dank aan de Regiobank.

De organisatie kijkt terug op een fantastisch evenement dat dankzij de vrijwilligers tot een groot succes is geworden en in de wijde omtrek haar bekendheid geniet. AV Rijssen maakt zich op voor aankomende nieuwe evenementen zoals De Brekeldrunnerstrail op 1 oktober 2022 en de Sans Online crossloop op 12 november. Deze is onderdeel van het ZorgSaam SNS Crosscircuit.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 8 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 10 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 14 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 16 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 18 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 20 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43