In het kader van de actiedag Oog voor Elkaar staat de grootste opblaasbare brandweerstormbaan ter wereld zaterdag bij kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan.
In het kader van de actiedag Oog voor Elkaar staat de grootste opblaasbare brandweerstormbaan ter wereld zaterdag bij kasteel de Oosterhof aan de Kasteellaan. (Foto: jan Joost)

Grootste springkussen ter wereld en orgelconcert

RIJSSEN - Een pendeldienst van brandweerwagens en de rolstoelbus onderhoudt de verbinding zaterdag tussen het Rijssense stadscentrum en kasteel de Oosterhof. Daar staat van 10.00 tot 16.00 uur het grootste brandweerspringkussen ter wereld waarop kinderen van 4 tot 12 jaar zich kunnen uitleven.  

De ritten met de brandweerwagens zijn gratis. De instapplaats in het winkelcentrum is op de kop van de Haarstraat, nabij de panden van Steunenberg Accountants en Steenbergen Schoenen. Verder zijn er in het centrum ook volop activiteiten en er zijn talloze marktkramen waar organisaties zich presenteren die actief zijn voor mensen met een beperking.

Schildkerkorgelconcert

Bijzonder is ook het initiatief van modeondernemer Erik Voortman en organist Frits Berkhoff van de Schildkerk. Zij maken het mogelijk dat mensen met een beperking - na opgave bij Erik Voortman erik@voortmanmode.nl - onder begeleiding mogen spelen op het historische instrument in de Schildkerk. “Het is een echt kerkorgel, dus daar moeten we zuinig op zijn, dus we vragen wel aan de organisten of ze vaker orgel spelen.” Wie niet kan spelen, kan tussen 12.00 en 14.00 uur natuurlijk komen luisteren.

Meer berichten
 
Auto zoeker