Basisschoolleerlingen mochten tijdens de Dag van de Bouw voor scholieren de bouwplaats op.
Basisschoolleerlingen mochten tijdens de Dag van de Bouw voor scholieren de bouwplaats op.

Basisscholen bezoeken Kampus

RIJSSEN - Scholieren van diverse Rijssense basisscholen hebben op vrijdag 17 juni een kijkje genomen achter de schermen bij Kampus in Rijssen. Normaliter is de bouwplaats van Ter Steege verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw voor scholieren is deze bouwplaats opengesteld voor geïnteresseerden. 

De leerlingen moesten zelf ook de handen uit de mouwen steken door te metselen en te timmeren bij Bouwmensen Rijssen en konden diverse grond- weg- en waterbouw activiteiten doen bij InfraVak. De leerlingen moeten niet alleen in de schoolbanken leren over de bouw en infra maar daadwerkelijk af en toe de praktijk bezoeken. Op deze speciale dag voor scholieren leren zij alles over de bouw en infra van hun toekomstige collega’s.

Gerrit Koster van Bouwmensen Rijssen: “We vinden het erg belangrijk om basisschoolleerlingen mee te nemen zodat ze kunnen ervaren hoe het is op de plek waar ze na hun opleiding aan het werk gaan. We zien vaak dat na zo’n bezoekje er weer veel enthousiasme is om aan de slag te gaan op de opleiding. Bovendien zien ze de verschillende beroepen in uitvoering en kan het helpen bij de keuze die ze uiteindelijk moeten maken voor een gericht vak”.

De Dag van de Bouw

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland, stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector. Sinds dit jaar is daar de Dag van de Bouw voor scholieren aan toegevoegd. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar in verband met geldende coronamaatregelen, vond de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw op www.dagvandebouw.nl

Kaarten Wij Bouwen de Toekomst

Nadat de kinderen genoten hadden van een ijsje kregen ze een toegangskaart voor het evenement Wij Bouwen de Toekomst. Deze kaart is beschikbaar gesteld door bedrijven uit de buurt, zoals bouwbedrijf VolkerWessels, Ter Steege, Vastbouw, Roelofs en Haase Bouw, Akor maar ook Bouwend Nederland regio Oost. Alle groepen 6,7 en 8 van de basisscholen in de buurt worden voorzien van kaarten. In Rijssen alleen zijn dit al over de 1350 toegangskaartjes!

Meer berichten
 
Auto zoeker