Maik Duin reed afgelopen weekend voor het eerst op de korte en krappe baan in Schotland.
Maik Duin reed afgelopen weekend voor het eerst op de korte en krappe baan in Schotland.

Maik Duin raakt geblesseerd bij harde crash op Knockhill

FIFE - Maik Duin kende een zeer ongelukkig weekend tijdens de British Talent Cup ronde op Knockhill. De coureur uit Rijssen kende diverse technische tegenslagen en kwam in de warm-up van zondagmorgen hard ten val, waarbij hij onder andere aantal vingers brak. Maik kon daardoor niet van start in de tweede race, nadat hij in de eerste race als achttiende over de finish was gekomen.

Knockhill is een korte en krappe baan in Schotland. De vrijdag begon voor de British Talent Cup met twee vrije trainingen. Tijdens de eerste sessie was de baan nat. Maik Duin voelde zich goed thuis in deze omstandigheden, maar kon slechts vier ronden rijden vanwege een elektronisch probleem. In de tweede vrije training was de baan droog. Maik begon opnieuw goed, maar kwam in deze sessie al vroeg ten val toen hij de voorkant van zijn motor op onverklaarbare wijze verloor. Hierdoor had Maik op de eerste dag maar heel weinig ronden gereden op deze voor hem nieuwe baan, toen hij zaterdagmorgen aan de kwalificatie moest beginnen.

Door de crash van vrijdagmiddag reed Maik ook nog eens op een totaal andere machine, waardoor hij extra op achterstand stond. De 16-jarige coureur probeerde er het beste van te maken en kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de eerste race van zaterdagmiddag. Maik had een goede start, waardoor hij aansluiting kon vinden bij de tweede groep die aan het strijden was voor de puntenposities. Gedurende de race kreeg Maik wat last van schakelproblemen, wat het hem extra lastig maakte om in het ritme te komen. Uiteindelijk kwam de Ernst Dubbink Eveno Racing coureur als achttiende over de finish.

Voorafgaand aan de tweede race stond er zondagmorgen een warm-up sessie gepland. Helaas eindigde deze sessie met een flinke domper. Na zes ronden maakte Maik vanuit het niets een flinke highsider mee. Maik landde hard op de grond en het was meteen duidelijk dat hij blessures had opgelopen. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat Maik meerdere vingers heeft gebroken en tevens een heupkneuzing, handkneuzing en veel blauwe plekken heeft opgelopen. Starten op de tweede race op Knockhill was dus geen optie. Ook kan Maik over twee weken niet deelnemen aan de Honda Talent Challenge ronde op zijn thuiscircuit in Assen, een evenement waar hij enorm naar uitkeek.

Volgende ronde

Maik gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk te herstellen, zodat hij wellicht bij de volgende British Talent Cup ronde op Brands Hatch van 22 tot en met 24 juli weer mee kan doen.

Meer berichten
 
Auto zoeker