Het doek dreigt te vallen voor het pand van Wesselink op de hoek Hogepad-Baankamp.
Het doek dreigt te vallen voor het pand van Wesselink op de hoek Hogepad-Baankamp. (Foto: jan Joost)

De dagen lijken geteld voor pand Slikkebats

RIJSSEN - Het pand waarin de bekende groentehal van Slikkebats (Wesselink) was gevestigd, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De leden van de Commissie Grondgebied lieten wethouder Erik Wessels (CDA) donderdagavond weten dat ze niet direct gecharmeerd waren van de plannen die eraan staan te komen.

De bedoeling is dat eerst de winkelbestemming wordt veranderd in wonen en dat daarmee de weg vrij wordt gemaakt voor een gebouw waarin ruimte is voor 19 appartementen. Richard Jansen (SGP) zei dat de nu voorliggende plannen geen recht doen aan de bestaande authenticiteit van het pand. Herman Klein Velderman (Groen Links/PvdA) vond de plannen veel te ver gaan en liet weten dat er inmiddels ook een bezwaarbrief is binnengekomen van de familie Haase uit de Boomkamp.

Sander ter Harmsel (Gemeentebelang) vond dat je bestaande panden eigenlijk moest restaureren en geschikt maken voor bewoning. “We hebben al genoeg gesloopt in Rijssen, we moeten nu heel zuinig zijn op wat we hebben. Hou Slikkebats overeind en verbouw de rest.” 

Wethouder Wessels zei dat de structuurvisie op die plek vier bouwlagen toestaat.

Meer berichten
 
Auto zoeker