Afbeelding

Maarten is trots, net als veel andere sporters

Algemeen

RIJSSEN - Maarten Rouwendal (20) uit Rijssen nam deel aan de Special Olympics Twente, hét event voor G-sporters. Het was één groot feest voor alle sporters, hun coaches en begeleiders en niet in de laatste plaats voor de ouders en verzorgers. 

“Het was heel erg leuk. Ik heb meegedaan met de 100 en 200 meter hardlopen en kogelstoten. Dat was in Hengelo. Er waren heel veel sporters en familie om ons aan te moedigen. Samen met het team van Only Friends Twente hebben we veel medailles en vaantjes gewonnen. We zijn allemaal winnaars! Dat lied hebben we ook gezongen. Zelf heb ik brons, zilver en goud gewonnen. Een gouden medaille met de 200 meter hardlopen. Ik ging echt super hard en was toen eerste”, glundert Maarten.

“Sporten doet Maarten heel graag”, geeft zijn moeder Alide aan. “Op zaterdagmorgen is hij altijd te vinden bij de trainingen van Only Friends Twente bij de atletiekbaan in Rijssen.” De laatste tijd werd er veel geoefend voor de Special Olympics. Only Friends Twente is een sportclub voor mensen met een beperking. Aangepast sporten op ieders niveau. Maarten voetbalt tevens in het G-team van Excelsior 31 en zwemt in Rijssen. Op zaterdag 18 juni nam hij deel aan de G-run tijdens de Wiezoloop in Wierden, ook dat vond hij prachtig, ondanks de warmte.

Muziek

Maar behalve dat Maarten veel aan sport doet, houdt hij ook veel van muziek. Hij is namelijk drummer bij de muziekgroep SLAG, binnen muziekvereniging Wilhelmina in Rijssen. Dit is een nieuw concept voor mensen met een verstandelijke beperking waar muziek maken met behulp van slagwerk en percussie centraal staan. Hierbij staat het plezier hebben met elkaar voorop. “Ik keek altijd al vaak naar drummers bij een band, bijvoorbeeld in de kerk en dat wilde ik ook heel graag. Nu kan ik het zelf ook”, vertelt hij met een brede lach.

Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 35 minuten geleden
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 5 uur geleden
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 8 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 10 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 22 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten gisteren
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 apr, 14:01
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 19 apr, 11:48