Wilfred Vos gaat zijn held August Muller achterna

Wilfred Vos (24) uit Espelo en Wessel Susebeek (22) uit Zelhem blijken een perfect duo te zijn. “Tijdens de jeugdkampioenschappen streden we vaak tegen elkaar,” zegt Wilfred. “Maar het eerste jaar samen werden we gelijk Nederlands kampioen!” De twee vormen Sidecarteam Splo en proeven inmiddels aan het wereldkampioenschap. 

Wilfred is door z’n vader in aanraking gekomen met de zijspancross en in 2013 begonnen in de jeugdklasse. Na enkele wisselingen van bakkenist, kwam hij uiteindelijk bij Wessel terecht. “Ik heb hem gebeld en alles klikte,” geeft hij aan. En dat blijkt, want ze werden gelijk kampioen. 

Terwijl Wilfred er juist aan dacht er een streep door te zetten. “Op Dion Rietman als bakkenist kon ik blindelings vertrouwen,” legt hij uit. Maar Dion kreeg een aanbod om hogerop mee te doen. “Door vervanging heb ik het een jaartje minder gedaan.” Blessures kwamen om de hoek kijken. “Ik had er nog weinig schik aan en begon te twijfelen of ik wel verder wilde met zijspancross.”

Wilfred kwam in contact met Gertie Eggink, bekend als bakkenist van onder andere Daniël Willemsen. Hij wilde wel met de Sploder rijden. “De eerste wedstrijd eindigden we in de top 3 en maakten we het seizoen af op een tweede plek!”

Het jaar erop brak Wilfred echter zijn sleutelbeen om in 2019 een nieuwe start te maken met zijn huidige bakkenist Wessel. “We werden gelijk Nederlands kampioen en het jaar erop vicekampioen. “Het ging boven verwachting erg goed.” 

De twee dachten na om het nog een jaar alleen bij het nationaal kampioenschap te houden of toch voor de Dutch Masters te gaan. Maar volgens de KNMV waren hun resultaten zó goed dat ze rijp waren voor de volgende stap. Ze gingen voor het WK. “Want mijn grote voorbeeld August Muller deed daar ook aan mee.”

Inmiddels hebben ze twee wedstrijden gereden en vijf punten binnengehaald. De laatste was in het Belgische Lommel waar ze negentiende werden. 

“Het is nu vooral een probeerjaar. Dan bekijken we volgend jaar wat financieel haalbaar is. Nu willen we vooral laten zien dat we het kunnen.”

Uiteraard doen ze mee aan het Nederlands kampioenschap. En willen ze eind juli een wedstrijd in Duitsland rijden. 

Hun eerstvolgende wedstrijd is tijdens de Zwarte Cross. “De een na laatste voor het NK.” Overigens niet echt zijn meest favoriete plek om te rijden. “De vorige keer kreeg ik gelijk al een glas bier over me heen.”

Meer berichten
 
Auto zoeker