Beleef natuur op de Open Dag van Greun Hoolt’n

HOLTEN - Tijdens de Open Dag van Greun Hoolt’n op zondag 10 juli wandel je tot wel drie fraaie routes door het Holtense landschap. De routes voeren langs bloemenranden, hagen, bosjes, kikkerpoelen, boomgaarden en broedgebieden voor weidevogels. Onderweg vertellen gidsen meer over het ontstaan en de bijzonderheden van deze fraaie natuur. Er kan gestart worden tussen 10.00 en 16.00 uur in het bos bij de kruising Pasmansweg/Schapendijk (Holten). De wandelingen zijn ongeveer 4 à 5 km lang.

Men wordt verwelkomd bij het startpunt, hier is volop parkeergelegenheid voor fiets en auto. In het bos zijn allerlei kraampjes over natuur, voedsel en duurzaamheid en kan geluisterd worden naar live muziek. Ook een drankje of ijsje of door Greun Hoolt’n geteelde aardappelen zijn hier te koop. Kinderen kunnen zelf insectenhotels maken, plantjes leren herkennen of lekker klimmen in een boomhut.

Er zijn drie routes uitgezet, elk met hun eigen hoogtepunten, die allemaal starten en eindigen bij het startpunt. De routes gaan voornamelijk over bospaden, gemaaide paden en enkele stukken verharde weg. Er wordt gewandeld langs fraaie landschapselementen, aangelegd en onderhouden door Greun Hoolt’n. Zo komt men onder meer bij het Sploderhof met bijzondere soorten fruit- en notenbomen, het prachtige natuurgebiedje Veevuursmoat, een plas/dras-gebied voor weidevogels in het Espelosebroek en de vele bloemen- en akkerranden die dit voorjaar gezaaid zijn. Een aanrader voor wandelaar en natuurliefhebber! Voor meer informatie zie de website www.greunhooltn.nl

De wandelroute loopt over diverse privéterreinen en is alleen op 10 juli toegankelijk. Meerdere hoogtepunten zijn ook bereikbaar voor mindervaliden, meer informatie bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan.

Meer berichten
 
Auto zoeker