Ouderwets of hip?

Elastische kousen ouderwets of hip…?? Zo werken wij met fabrikanten met de laatste verbeteringen en modernste snufjes rondom therapeutische elastische kousen. 

TEK, ook wel Therapeutisch Elastische Kousen, hebben een therapeutische werking. Het zorgt voor het stabiel houden van het oedeem, wordt preventief ingezet om de ontwikkeling van oedeemproblemen tegen te gaan en kunnen als een prettige ondersteuning ingezet worden. Wij als huid- en oedeemtherapeutes voeren oedeemtherapie uit en om het behandeltraject compleet te maken meten wij ook de therapeutische kousen aan. Tevens begeleiden wij de cliënt hierbij.

De kous geeft een druk van buitenaf waardoor de verwijde aderen in uw been weer worden samengedrukt en de kleppen kunnen sluiten. Er zijn verschillende soorten TEK, de kousen hebben allemaal een specifiek kenmerk met betrekking tot de drukklasse en stijfheid, passend bij uw klachten. Tegenwoordig zijn ze niet alleen in de huidkleurige, maar ook in andere kleuren verkrijgbaar. De behandeling met therapeutische kousen wordt toegepast bij:

– Veneus oedeem
– Lymfoedeem
– Spataderen
– Trombose
– Zwangerschap, ter preventie van spataderen
– Aderontsteking

Door de specifieke kenmerken van de kousen is het van belang dat de kousen door een deskundige aangemeten worden, passend bij uw medische indicatie.

Judith Toeters huid- en oedeemtherapie
T: 06-30028549
E: huidtherapie@judithtoeters.nl
W: judithtoeters.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker