Afbeelding
Foto: E. van den Belt

Jeugd gaat komende week lekker timmeren tijdens Houtdorp Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Na twee jaar afgelasting van het alom bekende houtdorp in verband met corona, mogen de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar weer lekker hutten gaan timmeren in het houtdorp. Dit vindt komende week plaats van maandag 25 juli tot en met donderdag 28 juli op het terrein Celsiusstraat/Molendijk Noord in Rijssen, van 9.00 tot 14.30 uur. 

Er nemen vijfhonderd kinderen deel aan het houtdorp en op tien kinderen is één vrijwilliger aanwezig om alles in goede banen te leiden. De jeugd gaat op maandag aan de slag om tijdens de kijkavond voor ouders op woensdagavond vanaf 19.00 uur te laten zien wat ze hebben gedaan. In de nacht van donderdag op vrijdag mogen de kinderen blijven slapen in hun hut, mits de weersomstandigheden gunstig zijn. Op vrijdagmorgen wordt vanaf 7.00 uur alles weer netjes opgeruimd nadat de kinderen zijn opgehaald.

Veel animo

De animo bleek meteen al enorm te zijn toen de online aanmeldingen in juni van start gingen. “We merken dat iedereen, zowel kinderen alsook vrijwilligers en bestuursleden, er weer zin in hebben na een tijd van corona. We beginnen in februari altijd al met de organisatie van het geheel want er komt heel wat bij kijken natuurlijk. We moesten nog steeds aftasten hoe het met de coronaperikelen zou gaan maar gelukkig kan alles weer op een normale manier plaatsvinden. Aanmelden kan niet meer want het is helemaal vol”,  meent bestuurslid Jan Bikker.

Regels

Er zijn in die week duidelijke regels die nagestreefd moeten worden. Bijvoorbeeld: Het dragen van goede schoenen met stevige zool of klompen in verband met de aanwezige spijkers. Dus gympen, sandalen en slippers zijn uit den boze. Alleen toegang tot het terrein voor deelnemende kinderen en vrijwilligers tijdens de openingstijden. De kinderen krijgen regelmatig iets te drinken en men ziet er op toe dat zij, mocht het warm worden, toch even hun rustpauze houden. Bikker: “Kinderen gaan anders gewoon door en weten nooit van stoppen, dat moeten we in de gaten houden.” Tevens zijn er andere activiteiten zoals een waterbak, broodjes bakken, et cetera. De kinderen moeten wel zelf een lunchpakketje meenemen voor de lunch en een bidon/flesje, die steeds weer gevuld kan worden.

Sponsoren

Om dit mooie timmerspektakel mogelijk te maken, zijn er diverse sponsoren die hun bijdrage hieraan leveren. Er is namelijk veel (hout)materiaal nodig. Kijk voor meer informatie over deze dagen op de website of op de Facebookpagina.

www.houtdorprijssen.nl

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48