Jordy Brinks tijdens de uitreiking van de Beste Buur Bokaal in 2021.
Jordy Brinks tijdens de uitreiking van de Beste Buur Bokaal in 2021.

‘Dat zag ik echt niet aankomen’

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen deze zomer, net als voorgaande jaren, weer een ‘Beste Buur’ nomineren. Een uitreiking georganiseerd door de beide woningbouwcorporaties in de gemeente, Viverion en De Goede Woning, samen met de gemeente Rijssen-Holten en BuurtKracht.

Jordy Brinks werd vorig jaar maar liefst zeven keer genomineerd en werd op Burendag 2021 verkozen tot Beste Buur. Patricia van Erven van BuurtKracht zat onlangs met Jordy om tafel. 

Jordy Brinks voldoet niet aan het stereotype beeld wat we stiekem misschien allemaal hebben bij een ‘Beste Buur’: iemand van middelbare leeftijd die veel thuis is en tijd heeft om handen uit de mouwen te steken. Aan dat stereotype beeld voldoet Jordy met zijn 31 jaar en 40-urige werkweek zeker niet. Met maar liefst 7 nominaties van zijn buren van diverse leeftijden was hij de overduidelijke winnaar van deze titel. Op de vraag hoe hij terug kijkt op vorig jaar, geeft Jordy aan dat het heel onverwachts kwam voor hem. “Ik hou er helemaal niet van om in de spotlights te staan, maar nu stond ik er vol in. Ik werd door verschillende mensen aangesproken!”

Bij het winnen van de Beste Buur Bokaal horen ook prijzen. Naast een dinercheque van 200,- euro krijgt de winnaar ook een buurtimpuls ter waarde van 300,- euro. Jordy heeft in overleg met de buren besloten hier divers tuingereedschap voor aan te schaffen. De gemeenschappelijke tuinen rondom de appartementen zijn sinds kort voor eigen onderhoud. Om dat goed te kunnen doen, was er nieuw en goed gereedschap nodig. Naast dat enkele buren regelmatig even door de tuinen gaan, is er op 17 september een buurtbarbecue georganiseerd. Daaraan vooraf wordt gezamenlijk een grote beurt in de tuinen gehouden. “Het versterkt de saamhorigheid om gezamenlijk een tuin te onderhouden. Je doet het immers samen.”

“En dat is precies waarvoor wij de Beste Buur Bokaal organiseren”, geeft Jeanet Overbeek van De Goede Woning aan. “We willen graag de stille krachten in de wijk in het zonnetje zetten. Vaak hebben die mensen niet eens door hoe zij mensen bij elkaar brengen en van hoeveel waarde zij voor de buurt zijn!”

De organiserende partijen willen met deze campagne een bijdrage leveren aan het prettig leven en wonen in de wijk of buurt. Het noaberschap is van grote waarde in onze gemeente, omzien naar elkaar kan van groot belang zijn.

Buren die als stille krachten in buurten aanwezig zijn, kunnen nog genomineerd worden tot en met vrijdag 15 augustus. Dat kan op de website www.bestebuurbokaal.nl, of tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch bij ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 13 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 14 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 18 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 20 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04