Jordy Brinks tijdens de uitreiking van de Beste Buur Bokaal in 2021.
Jordy Brinks tijdens de uitreiking van de Beste Buur Bokaal in 2021.

‘Dat zag ik echt niet aankomen’

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - Inwoners uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen deze zomer, net als voorgaande jaren, weer een ‘Beste Buur’ nomineren. Een uitreiking georganiseerd door de beide woningbouwcorporaties in de gemeente, Viverion en De Goede Woning, samen met de gemeente Rijssen-Holten en BuurtKracht.

Jordy Brinks werd vorig jaar maar liefst zeven keer genomineerd en werd op Burendag 2021 verkozen tot Beste Buur. Patricia van Erven van BuurtKracht zat onlangs met Jordy om tafel. 

Jordy Brinks voldoet niet aan het stereotype beeld wat we stiekem misschien allemaal hebben bij een ‘Beste Buur’: iemand van middelbare leeftijd die veel thuis is en tijd heeft om handen uit de mouwen te steken. Aan dat stereotype beeld voldoet Jordy met zijn 31 jaar en 40-urige werkweek zeker niet. Met maar liefst 7 nominaties van zijn buren van diverse leeftijden was hij de overduidelijke winnaar van deze titel. Op de vraag hoe hij terug kijkt op vorig jaar, geeft Jordy aan dat het heel onverwachts kwam voor hem. “Ik hou er helemaal niet van om in de spotlights te staan, maar nu stond ik er vol in. Ik werd door verschillende mensen aangesproken!”

Bij het winnen van de Beste Buur Bokaal horen ook prijzen. Naast een dinercheque van 200,- euro krijgt de winnaar ook een buurtimpuls ter waarde van 300,- euro. Jordy heeft in overleg met de buren besloten hier divers tuingereedschap voor aan te schaffen. De gemeenschappelijke tuinen rondom de appartementen zijn sinds kort voor eigen onderhoud. Om dat goed te kunnen doen, was er nieuw en goed gereedschap nodig. Naast dat enkele buren regelmatig even door de tuinen gaan, is er op 17 september een buurtbarbecue georganiseerd. Daaraan vooraf wordt gezamenlijk een grote beurt in de tuinen gehouden. “Het versterkt de saamhorigheid om gezamenlijk een tuin te onderhouden. Je doet het immers samen.”

“En dat is precies waarvoor wij de Beste Buur Bokaal organiseren”, geeft Jeanet Overbeek van De Goede Woning aan. “We willen graag de stille krachten in de wijk in het zonnetje zetten. Vaak hebben die mensen niet eens door hoe zij mensen bij elkaar brengen en van hoeveel waarde zij voor de buurt zijn!”

De organiserende partijen willen met deze campagne een bijdrage leveren aan het prettig leven en wonen in de wijk of buurt. Het noaberschap is van grote waarde in onze gemeente, omzien naar elkaar kan van groot belang zijn.

Buren die als stille krachten in buurten aanwezig zijn, kunnen nog genomineerd worden tot en met vrijdag 15 augustus. Dat kan op de website www.bestebuurbokaal.nl, of tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch bij ViaVie Welzijn via 0548 36 27 55.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42