Afbeelding

Theo van der Linden na vijftig jaar met pensioen

Algemeen

RIJSSEN - Theo van der Linden (65) heeft inmiddels de sleutels ingeleverd bij Nijhuis Toelevering in Rijssen en gaat nu van een welverdiend pensioen genieten na een 50-jarig dienstverband. Na de zomervakantie op 26 augustus, volgt nog een afscheidsreceptie bij het bedrijf. 

De laatste paar jaar werkte Theo al wat minder dagen in de week om er alvast geleidelijk aan te wennen dat hij meer bij huis is. “Dat vult zich vanzelf weer in. Ik doe tevens wat vrijwilligerswerk, sport graag en mijn vrouw en ik gaan ook graag samen op pad, bijvoorbeeld met de fiets. We kunnen nu ook wat langzamer ‘opstarten’ en de druk is van de ketel”, meent Theo.

Diverse functies

Theo is geboren en getogen in Holten en verhuisde als 16-jarige jongen met zijn ouders naar Rijssen. Via het zogenoemde leerlingenstelsel (LTS) van één dag theorie en vier dagen praktijk, kwam hij als 15-jarige leerling timmerman bij Nijhuis Bouwbedrijf aan de Molendijk te werken. Het beviel hem daar prima en hij werkte vervolgens zo’n tien jaar als timmerman bij Nijhuis. “Als leerlingen waren we met vijf jongens en we rouleerden in het werk aangaande onder andere bekisting, trappen en kozijnen maken. Overal aan ‘ruiken en proeven’ dus. In 1980 zijn mijn vrouw en ik getrouwd en wij verhuisden in 1993 naar Olst. Ik had inmiddels meerdere functies binnen het bedrijf vervuld waaronder ook kantoorfuncties. Jarenlang werkte ik in de verkoop buitendienst en moest dus heel Nederland door voor het werk. Het was dus verder geen probleem dat ik in Olst woonde. Ik werkte in die tijd nog wel circa zeven jaar als bedrijfsleider. Dan moet je dus wel wat meer op kantoor zijn.”

Veranderingen

Theo werkte altijd met veel plezier bij Bouwbedrijf Nijhuis en heeft veel veranderingen meegemaakt. “Vroeger had Nijhuis een timmerwerkplaats, alleen bedoeld voor het eigen bouwbedrijf. Later ging men ook aan andere klanten verkopen en ontstond Nijhuis Toelevering als aparte tak naast het bouwbedrijf. De oude gebouwen werden gesloopt en er kwamen moderne gebouwen voor in de plaats.” Volgens Theo is het bouwbedrijf veranderd van ambacht naar industrie, net zoals dat bij veel andere bedrijven het geval is. “Neem de gehele automatisering, computers en robots. Eerder moest je als timmerman nog veel meer de machines zelf afstellen wat nu automatisch gaat. Zo is het trouwens ook op kantoor. Maar het bedrijf moest natuurlijk ook wel mee veranderen, anders zou het gewoon niet meer hebben bestaan.”
Nu na vijftig jaar werk is het volgens hem ook mooi geweest.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 15 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48