Afbeelding

De nieuwe Kloosterhof bereikt het hoogste punt

Algemeen

BORNE - Op dinsdag 19 juli werd het hoogste punt van de nieuwe woonlocatie aan de Oude Almeloseweg (voorheen Eschschool en naastgelegen gymzaal) bereikt. Aveleijn vierde dit heugelijke feit met de bewoners en hun naasten en de medewerkers van de bouw. Naar verwachting betrekken de 32 ouder wordende cliënten begin 2023 hun nieuwe onderkomen. 

Deze nieuwe huisvesting vervangt de sterk verouderde locatie, de Kloosterhof aan de Stationstraat. “Het nieuwe onderkomen ligt middenin het centrum van Borne. Hierdoor kunnen bewoners met gemak even een boodschapje doen of meegenieten van de reuring en kleuring van het centrum. Enorm belangrijk om onderdeel uit te blijven maken van de samenleving”, aldus locatiemanager Hanny Rouwenhorst. 

Ook duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij de bouw. “Er zijn bewuste keuzes gemaakt voor de toepassing van duurzame, onderhoudsarme en hernieuwbare bouwmaterialen. Het gebouw is volledig gasloos en zal verwarmd en gekoeld worden door middel van bronnen in de bodem. Elektra wordt opgewekt met zonnepanelen. Daarmee is het gebouw straks nagenoeg energieneutraal”, volgens Erwin van Eerbeek, vastgoedontwikkelaar. Het gebouw met twee woonlagen wordt in de vorm van een hof gebouwd, dit biedt beschutting en privacy voor bewoners. De appartementen zijn levensloopbestendig en eenvoudig aanpasbaar naar de hulpvraag van de cliënt. “Met het bereiken van het hoogste punt is weer een belangrijke mijlpaal gehaald. Nu tellen we af en kijken we uit naar ons nieuwe onderkomen dat ons nog meer woon- en werkplezier zal brengen”, aldus Hanny.

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03