Eline (links) en Linde nemen recreatiecentrum Het Overveen over.
Eline (links) en Linde nemen recreatiecentrum Het Overveen over.

Eline en Linde verwezenlijken droom

RIJSSEN - Velen laten waar ze van dromen geen werkelijkheid worden. Voor Eline ten Hove en Linde Nieuwenhuis uit Rijssen blijft het niet bij dromen. Zij zijn op dit moment druk bezig om ‘BuitenInn Het Overveen’ te realiseren. Het betreft de overname van recreatiecentrum ‘Het Overveen’ van Henk en Ans Altena aan de Veendijk in Rijssen. Zij willen hierin hun eigen ideeën gaan verwezenlijken. “Het is zo’n mooie plek en de eigenaren kunnen zich helemaal vinden in onze plannen. Zij gaan zelf met pensioen en vinden het fijn dat enthousiaste mensen op hun locatie actief blijven”, aldus Eline. Het woord Inn staat voor het Engelse woord herberg en tevens voor inclusief.

Maar ze zijn nog pioniers op dit gebied, zoals ze zich zelf noemen. Geen van beiden heeft een opleiding betreft recreatie/horeca maar ze gaan ervoor. Er moeten nog heel wat ‘lijnen’ uitgezet worden voordat ze één en ander op de rit hebben. “Bewust onbekwaam en geleidelijk bewust bekwaam”, lacht Eline. Op 1 november is de sleuteloverdracht. Henk en Ans ondersteunen alle initiatieven en totdat de overname plaatsvindt, ondersteunen en begeleiden zij Eline en Linde. 

Event

Op 24 september is het Nationale Burendag. Dan houden zij een gezellig event tussen 11.00 uur en 18.00 uur. “Een mooie dag om mensen te ontmoeten zoals (kleinschalige) ondernemers met wie we connecties hebben of nog zouden kunnen krijgen en natuurlijk een ieder die belangstelling heeft”, aldus Linde. Het terras is inmiddels al wel elke zaterdag geopend (tot en met 1 oktober).


In de natuur

Eline en Linde waren al goede kennissen van elkaar. Eline werkt momenteel als operatieassistente en Linde heeft een poos gewerkt in het familiebedrijf van haar vader en broer. Eline “Het is prima werk maar mijn hart ligt ook bij het buiten werken en in de natuur zijn. Daarom heb ik een paar jaar geleden ook een imkercursus gevolgd. Ik had een bedrijfsplan geschreven voor een ‘koffie in de kas’ met als naam de Orangerie. Een vervolg daarvan was een gesprek met één van de wethouders. Hij heeft mij toen verbonden aan drie heren uit Amsterdam die al bezig waren met de overname van Het Overveen. Dit zijn Joris, Neil en Joggem en zij hebben al oog om landbouwgrond biodivers te maken zodat volgende generaties hier ook van profiteren. Maar zij blijven in Amsterdam wonen.” Linde zocht iets op sociaal gebied en omgang met mensen. In de groepsaccommodaties komen gasten uit verschillende doelgroepen. Er is nu één accommodatie maar waarschijnlijk komen er nog twee bij.

Verbinden

Verbinden is een belangrijke schakel in het geheel. Zoals de dames straks onderling de touwtjes in handen krijgen van BuitenInn, blijft er een nauwe samenwerking met de heren in Amsterdam. Eline en Linde glunderen al bij het idee wat er allemaal gerealiseerd gaat worden, ook op educatief gebied. “Grote bloemenstroken, waterpartijen en noem maar op. De vogelkijkhut is er al. Maar het hoofddoel in dit prachtige natuurgebied is toch wel de rust die het zal blijven uitstralen.”

Meer berichten
 
Auto zoeker