Concert Carillon Rijssen

RIJSSEN - Deze zomer is er een zomerserie rondom het carillon in de toren van de Schildkerk in Rijssen. De stichting heeft voor deze zomerserie verschillende gasten uitgenodigd. Het eerste concert van de zomerserie vond plaats op 23 juli. Het tweede concert is op zaterdag 6 augustus.

Het tweede beiaardplusconcert staat gepland op zaterdag 6 augustus. Dit concert wordt verzorgd door de 80-jarige accordeonist Rien Wulffraat en beiaardier Jan-Geert Heuvelman. Zij zullen een gevarieerd programma brengen waarin onder andere klassieke muziek, Franse Chansons en Joodse Klezmer te horen zal zijn. Om het accordeon goed te kunnen horen in samenspel met het carillon wordt dit instrument versterkt met behulp van geluidsboxen boven op de toren.
Na het concert is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de speelcabine van het carillon in de toren van de Schildkerk. Op 20 augustus is er in deze zelfde zomerserie het slotconcert met op het carillon Jan-Geert Heuvelman, op de saxofoon Hans Broekhuijsen en op de piano Boudewijn Zwart.

Alle concerten van de serie starten om 14.00 uur en zijn live te volgen op een videoscherm voor de Schildkerk. 

Ga voor meer informatie naar stadsmuziekrijssen.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker