Rijssense Rinske fietst Mont Ventoux

RIJSSEN - Rinske Strokap(13) uit Rijssen is een sportieve meid. Ze voetbalt bij Excelsior ’31 in Rijssen en is tevens lid van de Tourclub Rijssen dus ze fietst ook regelmatig en op dit moment traint ze heel hard, onder andere op de Holterberg. Op 9 september zal zij namelijk voor de tweede keer de toch wel beruchte (kale) berg de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen, samen met haar vader om geld op te halen voor hersentumorenonderzoek. 

Rinske vertelt: “Toen ik zes jaar was, is mijn tante Joyce overleden aan een hersentumor, een nog steeds ongeneeslijke ziekte. Ik wilde al jarenlang meefietsen met die tocht en twee jaar geleden kon dat voor de eerste keer en dat is gelukt. Deze zomer ga ik dus voor de tweede keer, samen met mijn vader onder de naam sponsortocht Ventoux 3.

Coronatijd

In coronatijd begon Rinske, leerling van CSG Reggesteyn, met mountainbiken op het parcours in Rijssen. “Ook had ik mij toen al ingeschreven voor Ventoux3, ik zou op 12 september 2020 samen met mijn vader de Mont Ventoux op fietsen en mijn moeder zou gaan wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Ongeveer een maand voordat het evenement zou plaatsvinden werd het afgelast vanwege corona. Dat was erg jammer, maar we hebben het in Nederland dunnetjes overgedaan. Toen was al wel de beslissing genomen om het jaar erop het opnieuw te proberen. Op 28 augustus 2021 ben ik samen met mijn vader alsnog gestart om 6.00 uur ’s ochtends om de Mont Ventoux op te fietsen. Helaas kreeg ik na ongeveer 10 kilometer te hebben gefietst last van buikpijn en ben ik verder gaan wandelen. Om 11.30 uur waren we uiteindelijk boven.”

Team ReJoyce

Om ervoor te zorgen dat minder mensen overlijden door een hersentumor probeert Rinske zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat er een middel of medicijn komt waardoor een hersentumor niet meer dodelijk hoeft te zijn. Wekelijks komen 28 mensen te overlijden door een hersentumor en onder kinderen is het doodsoorzaak nummer 1. Daarom werd destijds het team ReJoyce in het leven geroepen en ook dit jaar probeert men weer geld in te zamelen door middel van de verkoop van stroopwafels van ‘Buurman en Buurman’. Die vindt Rinske zelf erg lekker. Deze kosten 3,- euro per pakje waarvan de winst helemaal ten goede komt aan onderzoek naar hersentumoren.

Stroopwafels en giften

Voor het bestellen van stroopwafels kan men een mailtje sturen naar teamrejoyce@strokap.nl In plaats daarvan kan ook een gift overgemaakt worden via www.ventoux3.org/rinske-strokap-team-rejoyce. Als team (en het meest door Rinske zelf) staat het opgehaalde bedrag inmiddels al op 2185,- euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker