Afbeelding

Ep Krikkink: ‘Echt Ducatifan’

Algemeen

HOLTEN - Passie voor motoren: “Daar ben ik mee geboren!”, grapt Ep Krikkink. Inmiddels heeft hij een mooie verzameling antieke en moderne motoren. Merken als Ducati, Benelli, BMW, Honda en BSA staan te glimmen bij hem op de deel. Motoren die hij vroeger al graag wilde hebben, maar onbereikbaar waren. Ze zijn woensadg 10 augustus te bewonderen aan de Helhuizenweg 6 tijdens de Hoolter Museumdag. 

“Al voordat ik zestien was, crosste ik met een opgevoerde brommer”, zegt Ep. Later kocht hij een oude motor voor 275 gulden om daarmee richting Francorchamps te rijden. “Maar onderweg hield ie ermee op”, lacht hij. 

Vooral voor Italiaanse merken heeft hij een passie. “Ik ben echt Ducatifan. Ik hou van dat design. Het is een mooie motor. Vooral de zware jongens van 1000cc vind ik prachtig.” Als wens heeft hij om een Laverda aan zijn verzameling toe te kunnen voegen. “Motoren van voor de oorlog zijn wel mooi, maar daar heb ik niet zoveel mee. Oudheid heeft voor mij geen waarde als ik er geen herinnering aan heb.”

Overigens verzamelt hij niet alleen motoren. “Ik kan moeilijk dingen weggooien.” Zo heeft hij de horens van de bruidskoe van zijn moeder en een kast van zijn vader. Ook een oude bolderkar door z’n vader gemaakt. “Met banden van een kinderwagen eraan.” Verder staat de voormalige drukpers van motorclub MAC de Holterberg er. Net als enkele lampen van de motorclub die werden gebruikt tijdens de start van de cross. “Met een ouderwetse schakelkast. Kijk: je ziet het gewoon vonken!”

Hij sleutelt zelf aan de motoren. “Ik heb een afwijking dat ik alles zelf wil doen. Zo heb ik de Ducati zelf gerepareerd.” 

De tot Motor van de Eeuw omgedoopte Honda CB 750 Four heeft hij met onderdelen van een jonger model compleet gemaakt. “Ik hield een motorblok over. Nu kun je die bij het oud ijzer zetten, maar dat vind ik dan weer zonde. Ik heb hem daarom maar goudkleurig gespoten en naast de Honda gezet. Want het is de Motor van de Eeuw.”

Dat hij een echte motorfanaat is, blijkt wel. Zo had hij 14 jaar lang een Ducati in de woonkamer staan. Inmiddels heeft deze plaats gemaakt voor een jukebox met singles van onder andere Elvis en Roy Orbison. 

Het gaat puur om een privé-verzameling en geen museum. Alleen tijdens de Museumdag is de collectie te bezichtigen. 

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 9 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 11 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 15 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 17 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20