Natuurmuseum Holterberg houdt zomeractiviteiten voor de jeugd

HOLTEN - Deze zomer zijn er allerlei zomerse activiteiten voor kinderen te beleven in Natuurmuseum Holterberg. Elke maandag in augustus is er de Nature Experience en op woensdag 10 augustus komt stenoloog Martin Doorman naar het Natuurmuseum om een demonstratie te geven. Ook kunstenares Margot Hagel zal deze dag een workshop’ buideltjes maken’ geven.  

Op maandag 8 augustus organiseert Natuurmuseum Holterberg de Nature Experience. Tijdens de Nature Experience kunnen kinderen allerlei opdrachten doen aan de hand van een plattegrond in het Bos van Daantje Das. Zo kunnen zij bijzondere stenen zoeken, natuurschilderijen maken én echte uilenballen uit elkaar pluizen. Als afsluiting zullen de kinderen een echt diploma en een ijsje ontvangen. Starttijden zijn om 11.00, 13.00 en 15.00. Vooraf reserveren is noodzakelijk. 

Op woensdag 10 augustus demonstreert Stenoloog Martin Doorman hoe natuurstenen geslepen kunnen worden. Ook is er een mogelijkheid om eigen gevonden bijzondere stenen te laten onderzoeken. Martin Doorman kan vertellen of er fossielen of mineralen in de stenen verstopt zitten. Aansluitend is er ook de mogelijkheid om de expositie ‘Stenen op reis’ te bezoeken. Tevens bezoekt kunstenares Margot Hagel woensdag het museum waar zij de workshop ‘buideltjes maken’ zal geven. Op het plein naast het museum is er de mogelijkheid om broodjes te bakken. Vooraf reserveren is niet noodzakelijk.
Reserveer telefonisch op 0548-361979 of stuur een e-mail naar info@museumholterberg.nl.

Natuurmuseum Holterberg is te vinden aan de Holterbergweg 12, 7451 JL te Holten.

museumholterberg.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker