Er worden regelmatig promotionele activiteiten en bijzondere sponsoractiviteiten gehouden, zoals 'Rijden Voor Geluk'. Deze leverde dit jaar bijna 13.000 euro op.
Er worden regelmatig promotionele activiteiten en bijzondere sponsoractiviteiten gehouden, zoals 'Rijden Voor Geluk'. Deze leverde dit jaar bijna 13.000 euro op.

Wensambulance bestaat bijna 15 jaar

Algemeen

Gezonde, vitale mensen hebben vaak een eindeloos wensenlijstje van dingen die ze nog graag eens willen doen. Maar wanneer je ziek bent of de laatste levensfase aan ziet komen, blijft er nog vaak één heel bijzondere wens over: nog een keer de zee zien. Of de bruiloft van je kleindochter bij kunnen wonen. Of nog een laatste keer naar een geliefd pretpark, voedbalwedstrijd of ander uitje. De Wensambulance Oost-Nederland laat deze wensen dan in vervulling gaan. Hiervoor is de steun van sponsoren onmisbaar.

TWENTE - De Wensambulance Oost-Nederland werd oorspronkelijk in 2007 opgericht door Cor en Monique Havelaar. Zij zagen een belangrijke behoefte vanuit hun eigen werk op de ambulance: mensen die afhankelijk waren van liggend vervoer voor niet-spoedeisende ritten deden geregeld verzoekjes of ze nog een keer ergens langs konden rijden; bijzondere plekken voor de passagiers. Echter was dit binnen de geldende planning en regels niet altijd mogelijk.

Zo ontstond het idee om een eigen ambulancedienst op te zetten, speciaal gericht op deze bijzondere wensen. Er kwamen enkele oude ambulances, bemand door vrijwilligers die zelf ook uit de medische wereld komen en zo passende ondersteuning kunnen bieden tijdens ritten. Deze insteek bleek een succes; de organisatie groeide door en heeft inmiddels iets meer dan 2.900 wensen in vervulling laten gaan. De organisatie zelf moest soms ook tegenslagen incasseren: in 2017 brak brand uit bij hun vestigingslocatie, waarbij het pand en één ambulance verloren ging evenals veel ander materiaal.

Sinds 2020 is de stichting actief onder de nieuwe naam Wensambulance Oost-Nederland. Dit om beter aan te sluiten bij het ruimere werkgebied dat men toen ook al had, maar ook de wens om in de toekomst nog meer ritten uit te kunnen voeren. Met meer ambulances en meer vrijwilligers moet dit mogelijk zijn, maar een gevolg is wel dat ook het kostenplaatje omhoog gaat.

De Wensambulance Oost-Nederland viert op 1 oktober het 15-jarig bestaan. Zij vragen mensen ook actief om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen bij mensen die hier wellicht gebruik van willen maken. Zo kunnen zij veel bijzondere wensen in vervulling laten gaan. Uiteraard zou het nog mooier zijn wanneer mensen en bedrijven iets willen doneren om dit ook echt mogelijk te maken, nu en in de toekomst. Volgens de stichting kost het vervullen van een wens gemiddeld 400 euro.

Het aanvragen van wensen kan via www.wensambulance.nl/wens-aanvragen Wie de stichting wil ondersteunen kan ook op de website kijken voor informatie over giften, sponsoring of andere vormen van mogelijke ondersteuning. Op de site staan ook inspirerende verhalen te lezen van wensen die de afgelopen jaren in vervulling gingen. Zie ook Facebook: Wensambulance Oost-Nederland

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 11 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 20 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 22 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04