Er komt veel werk kijken bij het uitgeven van de diverse voedselpakketten en kleding.
Er komt veel werk kijken bij het uitgeven van de diverse voedselpakketten en kleding. Foto: Voedsel- en kledingbank Rijssen-Holten

Drukte bij de voedselbanken

Algemeen

Het leven is de afgelopen tijd flink duurder geworden. Door de inflatie en prijsstijgingen zijn we bij de supermarkt tegenwoordig bijna 20 procent duurder uit. Zeker voor mensen met een kleine beurs is het extra moeilijk geworden om rond te komen en deze eerste levensbehoefte te kopen. Niet verrassend is het daarom ook extra druk bij de voedselbanken in heel Nederland. Zij verstrekken wekelijks voedselpakketten aan mensen met een klein inkomen.

RIJSSEN-HOLTEN - Ook in Rijssen-Holten is voedselhulp beschikbaar voor gezinnen en inwoners die niet zelf rond kunnen komen. De Voedsel- en Kledingbank Rijssen-Holten verstrekt eten én kleding, ontvangen van plaatselijke bedrijven en inwoners.

Hoewel de voedselbanken voornamelijk gerund worden door vrijwilligers, maken zij ook de nodige kosten om deze organisaties draaiende te houden. Denk aan pandhuur, de transportkosten, onderhoud van voertuigen en ook de andere vaste lasten waar wij allemaal mee te maken krijgen. Het is daarom juist nu belangrijk dat mensen de voedselbanken ook financieel blijven steunen.

Wie meer wil weten over het steunen van de lokale voedsel- en kledingbank kan kijken op: www.oudeplus.nl of op Facebook: ‘voedselbankrijssenholten’

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 14 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48