Afbeelding

GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten

Algemeen

RIJSSEN - Corona is voor de meeste mensen inmiddels niet meer iets waar ze dagelijks aan denken. Toch zijn er wel degelijk ontwikkelingen en aandachtspunten. Zo gaat in september de nieuwe vaccinatieronde van start, met als doel om mensen richting het najaar weer beter te beschermen tegen de eventuele oplaaiing van het virus. Ongeacht of je nu wel of niet de vaccinatie neemt, het blijft belangrijk om in ieder geval de basisregels en adviezen in acht te nemen.

Deze zomer nemen we het er weer graag van qua evenementen en gezelligheid. De afgelopen twee jaar moest vrijwel alles geschrapt worden in de zomermaanden, waardoor organisatoren en bezoekers dit jaar weer extra uitkijken naar de gezelligheid. Wel blijft het belangrijk om bij klachten die kunnen duiden op corona thuis te blijven en een zelftest te doen, zo adviseert de GGD. Immers, de drukke dorpsfeesten waar je dicht bij elkaar staat kunnen verspreiding van het virus in de hand werken. De GGD Twente heeft ook al antwoorden op veel gestelde vragen geplaatst op de website, met betrekking tot de volgende vaccinatieronde. Onder meer wie in welke volgorde aan bod komt, hoeveel tijd er moet zitten tussen prikken en meer. Kijk voor meer informatie op de website: www.ggdtwente.nl 

Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 1 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01