De voormalige Coöperaatsie aan de Haarstraat. Inzet: Jan van de Maat (links) en Rien van Driel openen de expositie door een baan folie te verwijderen.
De voormalige Coöperaatsie aan de Haarstraat. Inzet: Jan van de Maat (links) en Rien van Driel openen de expositie door een baan folie te verwijderen. Foto: jan Joost

Precisie-kunst Rien van Driel primeur Koetshuis

Algemeen

RIJSSEN - De expositie van beeldend kunstenaar Rien van Driel is donderdagmiddag geopend in het Koetshuis. De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een foliebaan, waardoor de werkstukken van Van Driel zichtbaar werden. Dat gebeurde door de kunstenaar zelf, die daarbij werd geassisteerd door conservator Jan van de Maat. 

Van Driel liet weten blij te zijn met deze expositie, die de komende vier weken te zien is in het Koetshuis. De schilderstijl van deze kunstenaar is uiterst minutieus. “Zo werk ik en kan het ook niet anders”, zei hij quasi-verontschuldigend.

Genieten

In zachte tinten verbeeldt Van Driel oer-Rijssense taferelen en landschappen. Vooral de stillevens zetten aan het denken en genieten.

Primeur

Van Driels expositie is de eerste in een serie kortlopende exposities in het Rijssens Museum. Plaatselijke kunstenaars kunnen iets van zichzelf laten zien. Maar ook andere kunstenaars kunnen enkele weken exposeren. Voor de korte exposities moet een klein entreebedrag betaald worden. Museumvrienden en museumkaarthouders hebben gratis toegang. 

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48