De voormalige Coöperaatsie aan de Haarstraat. Inzet: Jan van de Maat (links) en Rien van Driel openen de expositie door een baan folie te verwijderen.
De voormalige Coöperaatsie aan de Haarstraat. Inzet: Jan van de Maat (links) en Rien van Driel openen de expositie door een baan folie te verwijderen. Foto: jan Joost

Precisie-kunst Rien van Driel primeur Koetshuis

Algemeen

RIJSSEN - De expositie van beeldend kunstenaar Rien van Driel is donderdagmiddag geopend in het Koetshuis. De openingshandeling bestond uit het verwijderen van een foliebaan, waardoor de werkstukken van Van Driel zichtbaar werden. Dat gebeurde door de kunstenaar zelf, die daarbij werd geassisteerd door conservator Jan van de Maat. 

Van Driel liet weten blij te zijn met deze expositie, die de komende vier weken te zien is in het Koetshuis. De schilderstijl van deze kunstenaar is uiterst minutieus. “Zo werk ik en kan het ook niet anders”, zei hij quasi-verontschuldigend.

Genieten

In zachte tinten verbeeldt Van Driel oer-Rijssense taferelen en landschappen. Vooral de stillevens zetten aan het denken en genieten.

Primeur

Van Driels expositie is de eerste in een serie kortlopende exposities in het Rijssens Museum. Plaatselijke kunstenaars kunnen iets van zichzelf laten zien. Maar ook andere kunstenaars kunnen enkele weken exposeren. Voor de korte exposities moet een klein entreebedrag betaald worden. Museumvrienden en museumkaarthouders hebben gratis toegang. 

Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 1 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 13 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 15 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 17 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 18 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 20 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49