Afbeelding

Hart van Rijssen-Holten werkt samen met Matsi.nl

Algemeen

RIJSSEN - Enige tijd geleden moest het kantoor van Hart van Rijssen-Holten in Winkelcentrum De Hoge Wal plaats maken voor De Bloemenwal. Om niet elke keer te hoeven zoeken naar een andere locatie wanneer een winkel zich in het winkelcentrum vestigt, is er een oplossing gezocht voor de lange termijn. Die oplossing is gevonden door een samenwerking aan te gaan met Matsi.nl, een plek in het centrum van Rijssen waar leerlingen, studenten en bedrijven samenkomen.

Een enthousiaste Linda Espeldoorn, media-adviseur van Hart van Rijssen-Holten vertelt: “Afgelopen woensdag heb ik met Jamar Pluimers en enkele leerlingen een leuk gesprek gehad in het pand van Matsi.nl. We kunnen wel wat moois voor elkaar betekenen, en dan moet je dat niet laten gaan.” Dit is precies zoals de slogan van Matsi.nl luidt: ‘Mats ie mie? Mats ik oe!’. “En we zijn nu al flink gematst!”, vervolgt Linda. “We mogen in dit gezellige pand tegenover de Trekpleister iedere week inloopuren houden voor inwoners en ondernemers, mensen van de overheid, iedereen die ons wil spreken over de huis-aan-huiskrant. Ons kantoor blijft dezelfde openingstijden hanteren. Iedere dinsdag van 11.00 - 13.30 uur. Na het constructieve gesprek werden er direct spijkers met koppen geslagen. Aanwezige leerlingen staken direct hun handen uit de mouwen en sjouwden het interieur van ons kantoor door de Hoge wal naar Matsi.nl. Geweldig toch?”

Jamar van Matsi.nl vertelt: “Matsi.nl is een onderwijs initiatief van het ROC van Twente en CSG Reggesteyn in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel. Matsi.nl is opgezet als communitycenter in winkelcentrum ‘de Hoge Wal’ in Rijssen, waar onderwijs, overheid en ondernemers samenkomen. Door samen de handen ineen te slaan willen wij ervoor zorgen dat leerlingen en studenten vaardigheden leren in de praktijk door bij lokale ondernemers aan de slag te gaan. Ze werken in de praktijk aan levensechte opdrachten. Zo moeten ze bijvoorbeeld een bedrijfsplan of communicatieplan opstellen, communicatieplannen op sociale media uitvoeren, onderzoek verrichten en ondersteunen bij activiteiten. Verder worden er tijdelijke winkels opgericht voor de verkoop van producten. De leerlingen moeten binnen die onderneming alles zelf doen.” In het schooljaar 2022-2023 zullen er weer diverse pop-up stores met verschillende thema’s worden geopend. Door de samenwerking tussen Matsi.nl en Hart van Rijssen-Holten krijgt Matsi.nl een podium haar activiteiten onder de aandacht te brengen via de mediakanalen van DWF media, de uitgever waar Hart van Rijssen-Holten onder valt. Leerlingen zullen ook les krijgen hoe je als ondernemer lokale en sociale media het best in kunt zetten.

“In april 2023 gaan we verhuizen naar de kern van het centrum, naar de Haarstraat 3. Dit wordt een combinatie met Nollen naast de nieuwe DA. DWF media kan dan zeker met ons meeverhuizen, want de verbinding met een lokale krant vinden wij zeer belangrijk”, voegt Jamar tot slot toe aan zijn verhaal.

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48