In de Pauwenkamer werd harp gespeeld en gezongen en in de kasteelhal zorgde een fluitensemble van de Muziekschool Rijssen voor stijlvolle muziek.
In de Pauwenkamer werd harp gespeeld en gezongen en in de kasteelhal zorgde een fluitensemble van de Muziekschool Rijssen voor stijlvolle muziek. Foto: jan Joost

Open Monumentendag trekt veel bezoekers

Algemeen

RIJSSEN - Open Monumentendag heeft afgelopen zaterdag veel belangstellenden getrokken de monumenten die gratis voor het publiek te bezichtigen waren. 

Op de Oude Begraafplaats aan de Lentfersweg én de rooms-katholieke begraafplaats aan de Enterstraat waren ‘s morgens al veel belangstellenden die meededen aan een rondleiding over de historische dodenakkers

De Rijssense stadsgidsen zorgden voor tekst en uitleg over het ontstaan van de begraafplaatsen en de diverse bekende en onbekende Rijssenaren die er begraven liggen. Vooraf verzorgde Gerrit ten Wolthuis in het baarhuisje aan de Lentfersweg een presentatie over de begraafplaatsen.

De belangstelling voor onder andere kasteel de Oosterhof kwam ‘s middags goed op gang. Velen maakten gebruik van de rondleidingen door het kasteel door Wim van der Stouw, Jan van de Kruisweg en Jan van de Maat.

Ter verhoging van de sfeer werd er door docenten en leerlingen van de Muziekschool Rijssen gezorgd voor muziek in zowel de kasteelhal als in de stijlvolle Pauwenkamer.

!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 1 uur geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 5 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 7 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 10 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 23 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42