Afbeelding

Rinske beklimt opnieuw de Mont Ventoux

Algemeen

RIJSSEN - Rinske Strokap (13) en haar vader Hans uit Rijssen, startten vorige week vrijdag 9 september op de fiets aan de voet van de Mont Ventoux in Frankrijk om deze berg voor de tweede keer te gaan beklimmen. Het doel was om geld op te halen voor het Hersentumorfonds met hun team ReJoyce. 

De tante van Rinske, tante Joyce, overleed zeven jaar geleden aan een hersentumor, een nog steeds ongeneeslijke ziekte. Met team ReJoyce zetten Rinske en Hans zich in om geld op te halen voor dit goede doel, voor hersentumorenonderzoek. Ze hopen dat mensen in de toekomst kunnen herstellen van deze agressieve vorm van kanker. 

Ze hadden er hard voor getraind. Rinske is een sportieve meid. Ze voetbalt bij Excelsior ’31 in Rijssen en is tevens lid van de Tourclub Rijssen dus ze fietst ook regelmatig.

“Voor ons ging het anders dan gehoopt”, vertelt Hans. “Tijdens het fietsen kreeg Rinske last van haar rug. Daarop hebben we besloten om, net als vorig jaar, het tweede deel te gaan wandelen. Na een poos wachten op onze wandelschoenen, gingen we op pad voor de laatste 10 kilometer naar de top. Dit ging op zich goed. Zo nu en dan een koude windvlaag en wat regendruppels maar omstreeks 12.30 uur kwamen we aan op de top.” Hans geeft aan dat het ondanks de koude wind toch aangenaam vertoeven was in een goede sfeer samen met meerdere mensen. “Natuurlijk toch ook wel met gemengde gevoelens waarbij de trots op de sportieve prestaties het minder leuke doel van de actie overtrof.“

Team ReJoyce heeft tot nu toe ruim 2.500,- euro opgehaald. De tussenstand van de gehele actie was 158.032,- euro op vrijdagavond. De voorlopige datum voor Ventoux3 in 2023 is 8 september. “We hopen dan weer met een groter team aan de start te staan.”

!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 1 uur geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 5 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 7 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 11 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 23 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42