Afbeelding

Acnetherapie

Algemeen

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen kunnen ontstekingen veroorzaken in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Talgophopingen kunnen op elke plek van het lichaam ontstaan, maar komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug. Vooral tijdens de puberale leeftijden ontstaat dit veelal, maar ook dames met acne rond de 30 à 40 jaar komen veel voor bij ons in de praktijk.

Acne kan verschillende verschijningsvormen geven; naast mee-eters (comedonen) zien we ook rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten), in wisselende combinaties en in meer of minder ernstige mate.

In onze praktijk worden alle vormen van acne en acnelittekens behandeld, indien nodig in samenwerking met huisarts of dermatoloog. Daarnaast kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren aan een verbeterd resultaat. U draagt bij in de behandeling door het gebruik van de op maat geadviseerde producten voor thuis.

Er bestaat geen standaard acnebehandeling. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethodes er worden toegepast.

Bij acnetherapie wordt de huid intensief gereinigd. Dit kan door middel van manueel uitreinigen, dieptereiniging in de vorm van glycolzuur-peeling en/of chemische peeling en microdermabrasie. Een van deze voorgenoemde acnebehandelingen of een combinatie ervan zorgt voor een verbeterde huidstructuur en vermindering van het acne.

Daarnaast worden de problemen die voortkomen uit acne, zoals acnelittekens, ook behandeld bij ons in de praktijk. Dit kan door middel van microdermabrasie, chemische peeling of Dermapen behandelingen.

Door dit artikel geïnteresseerd geraakt? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij Lotte Staals of Judith Toeters van Judith Toeters huid- en oedeemtherapie. Via: huidtherapie@judithtoeters.nl of 0548 514122 / 06 300 285 49.

judithtoeters.nl

Afbeelding
Cursus internet voor beginners 13 uur geleden
Afbeelding
Maak het verschil voor een ander met de gebakjesactie 24 sep., 19:47
Afbeelding
Amateur schietwedstrijd bij SV Tubantia in Rijssen 24 sep., 18:38
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 24 sep., 18:09
Afbeelding
Nomineer organisatie of een jonge vrijwilliger 24 sep., 12:20
Afbeelding
Houd je hersenen actief in de Studiekring bij de bibliotheek 23 sep., 17:26
Afbeelding
Bijeenkomsten 'Goed omgaan met dementie' 23 sep., 14:06
Afbeelding
Respect voor dialect in de Fruytierschool Rijssen 23 sep., 10:48