Afbeelding

Wandel door mooi Twente voor Viitor

Algemeen

RIJSSEN - Wandel mee voor stichting Viitor uit Rijssen. De wandelafdeling van de Atletiek Vereniging Rijssen en Rotary Rijssen Regge Regio houden gezamenlijk een wandeltocht op zaterdag 24 september. Ook ongetrainde wandelaars kunnen aan deze tocht meedoen: de kortste afstand, 5 kilometer, is goed te doen voor iedereen. Deelname aan de Bos en Heuvel Wandeltocht kost 5,- euro; leden van de landelijke wandelbond betalen 4,- euro.

De Bos en Heuvel Wandeltocht door het mooie Twente start vanaf het clubgebouw van Atletiek Vereniging Rijssen aan de Arend Baanstraat 107. Er zijn routes uitgezet voor vier afstanden: 5, 10, 20 en 30 kilometer. De volledige opbrengst van de inschrijving is voor het goede doel.

De routes zijn uitgezet door Herman Rozendom van de wandelafdeling van AV Rijssen. Rozendom kent het wandelgebied rond Rijssen als zijn broekzak en weet de mooiste wandelpaden te vinden. De langste route van deze tocht, 30 kilometer, voert dit jaar onder andere door het Rijssenseveld, de nieuwe natuur op de Borkeld, langs de Zunasche Heide, langs de Regge en de Pelmolen. De langste afstand wandelaars komen via het Groene Kruisbos, een stukje heide en door de Ravijntjes terug bij het clubgebouw van de Atletiekvereniging. De langste route kent twee pauzemogelijkheden: Landal Twenhaarsveld en Recreatiepark ’t Mölke. De 20 kilometer gaat over deze zelfde route, zonder het deel langs de Regge; rustpunt in deze route is Landal Twenhaarsveld. De wandelaars van de 5 en 10 kilometer lopen door het Rijssenseveld en over de Borkeld, en gaan via de heide en de Ravijntjes weer terug, waarbij de deelnemers aan de 10 kilometer een grotere lus maken. Op de kortste afstanden gaat de route niet langs een rustpunt. Wel is deze dag het terras bij het clubgebouw van AVR open en kan men hier terecht voor een drankje. De atletiekvereniging stelt de totale terrasomzet tijdens de wandeltocht ook beschikbaar voor hulp aan Viitor.

Inschrijven voor de 30 kilometer kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Wandelaars voor de 20 kilometer kunnen starten tussen 08.00 en 11.00 uur. Tot slot kunnen de liefhebbers voor de 10 en 5 kilometer vertrekken tussen 08.00 en 12.00 uur. De deelnemers krijgen een routeboekje, maar alle wandelroutes zijn ook gepijld. De routes starten bij het clubgebouw van Atletiek Vereniging Rijssen. Schuin tegenover het gebouw is een grote gratis parkeergelegenheid.

Stichting Viitor

Stichting Viitor uit Rijssen houdt een school in stand in Siret, een plaats in Roemenië, op de grens met Oekraïne. Hier krijgen kinderen uit de regio opvang en les. De meeste kinderen hebben een verstandelijke achterstand en sommigen daarbij ook een fysieke beperking. Sinds januari van dit jaar worden in het schoolgebouw ook vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De stichting heeft geld nodig om de kinderen van opvang en les, en de vluchtelingen van de eerste basisbehoeften te kunnen voorzien. De organisatie hoopt met de opbrengst deze wandeltocht een deel van de kosten te kunnen dekken. Vrijwilligers van Viitor staan er die dag met een stand met informatiemateriaal. Vrijwilligers van alle drie organisaties zorgen voor een goed verloop van deze wandeldag.

Meer informatie op

www.rotary.nl/rijssen 

wandeleninrijssen.nl 

www.viitor-rijssen.nl

Afbeelding
!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 1 uur geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 5 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 7 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 10 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 23 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42