Afbeelding
Foto: Shutterstock

Activiteiten stimuleren ontmoeting

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN - De Week van de Ontmoeting vindt van 29 september tot en met 6 oktober plaats in gemeente Rijssen-Holten. Een week vol met activiteiten die ontmoeting stimuleren. 

De bibliotheek Rijssen heeft Muaffak Gulcay uitgenodigd om te komen vertellen over interculturele communicatie en diversiteit. Pand 11, de Fakkeldrager en Hol-10 organiseren Social Friday speciaal voor jongeren. De kerken zijn uitgenodigd om ontmoeting en eenzaamheid onder de aandacht te brengen deze week. Kinderen van de Johan Frisoschool gaan voorlezen aan ouderen. Op donderdag 6 oktober wordt de week groots afgesloten met de gebakjesactie, SOEK (Senioren op eigen Kracht) gesprekken en de Vitaliteitsfair, georganiseerd door ViaVie Welzijn in samenwerking met vele partners. 

De Vitaliteitsfair vindt plaats in het Parkgebouw Rijssen en is bedoeld voor de 50-plusser uit de gemeente Rijssen-Holten. Voor ieder wat wils, van 50- tot 100-jarigen. Een aantal thema’s die op de fair terugkomen zijn vrijwilligerswerk, ontspanning, gezondheid, eten, in beweging en financiën.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig. Uit onderzoek blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen, tevredener zijn met hun leven, met hun sociale contacten en met hun psychische gezondheid. Tijdens de Vitaliteitsfair kun je kennismaken met diverse organisaties, waaronder de Canadese Begraafplaats met ruim 100 vrijwilligers, De Kooperaatsie, verschillende zorginstellingen, Het Rode Kruis, Mantelzorghulp instanties, de Brandweer, IVN en nog veel meer.


Foto: Shutterstock

Ontspanning

Het vakantiebureau is aanwezig en informeert over de vakantieweken die ze organiseren, ook stichting Vier het leven biedt senioren de mogelijkheid om optimaal te genieten van vrije tijd. De Bibliotheek, Vrouwen van nu en Bridgeclub Rijssen vertellen alles over de activiteiten die zij organiseren.

Gezondheid

Doe een gewichts- en vetmeting, laat je eiwitgehalte testen, test je valrisico, doe een gratis voetencheck of test je brein en maak direct kans op leuke prijzen.

Eten

Proef producten van Slagerij Beverdam en ontvang een bon om in de week erna een maaltijd met korting te proberen.


In beweging

Om 15.30 uur start er een fietstocht vanaf het parkgebouw. En om 16.00 uur een wandeltocht met de Kuierdeurgroep van ViaVie Welzijn. Beide gaan langs de iconen van Rijssen zoals de Oosterhof, het museum, de Pelmolen en de Zomp.

Buiten bij het parkgebouw kun je de duofiets uitproberen, elektrische fietsen van Profile Sok testen of een balletje slaan met TC de Mors.

Financiën

De Regiobank geeft uitleg over financiële zaken.  


Foto: Shutterstock

Workshops

In de kelder van het parkgebouw vinden diverse workshops plaats en kun je een kijkje achter de schermen nemen bij Radio 350.

- 16.00 Workshop over gezondheidsapps door Bibliotheek Rijssen-Holten
- 17.00 Ria van de Action vertelt over haar succes en de mogelijkheden op social media
- 18.00 Teksten schrijven met Margreet Koster
- 19.00 Veilig internetbankieren met de Rabobank
- 20.00 Canva flyers/socials maken met Patricia van Erven, ViaVie Welzijn

In het restaurant van het parkgebouw geniet je van een kopje koffie onder het genot van muziek van Mensje van Steen en Jordy Kamphuis. ’s Avonds kun je terecht bij de open repetities van het Rijssens Mannenkoor en De Twente Zangers. Een uniek inkijkje bij twee prachtige koren waarbij je ook de gelegenheid krijgt om vragen te stellen of gewoon te luisteren naar de muziek.

TwentsFlex zorgt op 6 oktober voor gratis vervoer van en naar het parkgebouw. Het is wel belangrijk om te boeken via www.twents.nl/flex.

Het gehele programma is terug te vinden op www.viaviewelzijn.nl/weekvandeontmoeting

!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 54 minuten geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 4 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 7 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 10 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 23 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42