René Koezen schoot fraai de 0-1 binnen.
René Koezen schoot fraai de 0-1 binnen.

s.v. Rijssen verliest in slotfase van de wedstrijd van Juventa’12

Algemeen

WIERDEN/RIJSSEN - Zaterdagmiddag werd het eerste officiële verliesduel voor s.v. Rijssen een feit. Het verloor met 2-1 uit bij Juventa’12 in Wierden. Dat betekent voor s.v. Rijssen het einde van het bekeravontuur.

s.v. Rijssen miste een aantal spelers door blessures, afwezigheid en schorsingen. Zo kampen Sil Zwoferink, Nevin ter Steege en Tijs Blokhorst op dit moment met een blessure. Niek Averesch zit nog een resterende schorsing van voorgaand seizoen uit en Jesse Embsen en Wilco Hoevink waren afwezig.

s.v. Rijssen begon ondanks dit gemis zeer sterk aan het duel en domineerde de wedstrijd. Het wist al vroeg de opbouw van Juventa’12 te verstoren. Het was ook s.v. Rijssen dat op verdiende voorsprong kwam. Mark Breukink veroverde de bal op het middenveld en wist René Koezen te bereiken. Hij bedacht zich geen moment en schoot van circa 20 meter de bal tegendraads in de benedenhoek. Niet veel later kreeg Mike Jansen nog een opgelegde kans maar hij wist de kans niet te benutten. s.v. Rijssen deed zichzelf tekort door de wedstrijd niet in de eerste helft te beslissen en slechts met 0-1 de rust in te gaan.  

De tweede helft kende een ander spelbeeld. Juventa’12 kreeg grip op s.v. Rijssen en benutte vaker de ruimte achter de defensie van de Rijssenaren. Na een aantal pogingen was het na tien minuten een poging met succes. De linksbuiten kwam met wat geluk voor de goal van Tim Paalman en schoot de bal binnen. Daarna werd het vooral tegenhouden voor s.v. Rijssen. Een aantal spelers moesten noodgedwongen het veld verlaten in verband met blessures. Hidde Smits, Jesse Beltman, Bram Lier en Mike Jansen verlieten vroegtijdig het veld. Voor hen in het veld kwamen Mathijs Boezerooij, Johan van der Kraan, Mitchel Brugts en Rick Bruggink. Alle invallers voerden goed hun taak uit maar dit was helaas tevergeefs. In de 93e minuut werd een gevaarlijk afstandsschot in de rebound alsnog binnen gewerkt door Juventa’12 hetgeen in een eerste officiële verlies voor s.v. Rijssen resulteerde.  

s.v. Rijssen moest winnen om door te bekeren, maar dit is niet gelukt. Zaterdag kan de ploeg van Björn Hodes zich om 16.30 uur revancheren in de uitwedstrijd tegen Mariënheem.

!
Afbeelding
Laat je inspireren door Baderie Ter Harmsel 14 minuten geleden
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 2 uur geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 6 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 8 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 11 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal gisteren
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02