Afbeelding

Spektakelstuk blijft uit op Open Dag.

Algemeen

HOLTEN - Ter gelegenheid van de Open Dag en het 35-jarig bestaan van de Oudheidkamer was er meer leven in de brouwerij dan in voorgaande jaren. De taxatiemiddag bij ‘n Spieker viel in goede aarde. Antiquair Mark Kuipers uit Delden wist particuliere bezitters van meegebrachte spullen haarfijn te vertellen of een schilderij, snoer kralen, een koperen appelketel, serviesgoed, een antieke klok en noem maar op nog enige waarde had, in geld dan wel te verstaan. Omstanders luisterden geboeid mee. Soms was de teleurstelling groot. Toch werd er ook gelachen. “Zo’n soort schilderij kreeg men vroeger cadeau bij aanschaf van een bankstel “. , vertelde Kuipers. “Dus weinig waarde”.

Ook een prachtig Engels kommetje bleek minder waard in geld te zijn dan gedacht. Een kralensnoer met zilveren sluiting zou met een gouden slot veel hoger getaxeerd zijn. “ Laat uw schilderij professioneel schoonmaken en u zult zien hoe onherkenbaar het dan is”, tipte de taxateur. “Dat is zeker de moeite waard”, raadde hij een mevrouw aan. 

De bibliotheek van de Oudheidkamer had enkele tweedehands boeken in de verkoop. Belangstellenden uit Holten, maar ook uit Rijssen en Markelo kwamen een kijkje nemen. Al met al een geslaagde dag.

De prijsvraag van de Oudheidkamer leverde 50 inzendingen op. Winnaars zijn mevr. K. Leemans en mevr. G. Krikkink - bon De Pannenkoekenbakker, dhr. A. Wechstapel - bon Odessa, mevr. C. van Houten - pakket Wedda, mevr. A. Wissink - pakket Kloas in ‘t Hof, mevr. A. Marseille - plant Rosas, mevr. W. Bruggink-Redeker - pakket Bakkerij Nijkamp, dhr. G. Nijland - knipbon Kapper Drent, mevr. G.H. Heldoorn-Veneklaas - bon slagerij Brands, mevr. A. Schreurs-Drent - boek 10 eeuwen Holten, dhr. Ten Have - Holtense jongens in oorlogstijd, mevr. K. Hase-de Hamer en mevr. D. Rensen - boek Canon van Holten.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 22 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55