Wandeling over de Holterberg om samen te praten over het verlies van een dierbare
Wandeling over de Holterberg om samen te praten over het verlies van een dierbare

Praat over verlies en loop mee met de Samen Verder wandeling

Algemeen

HOLTEN - Stichting Evenmens organiseert op zaterdag 8 oktober de Samen Verder wandeling in Holten voor mensen die te maken hebben met rouw en verlies.

Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn leven een keer te maken met een verlies. Dat kan van alles zijn. Een dierbare komt te overlijden, scheidingen, of jij of een dierbare wordt ziek waardoor de toekomst er opeens anders uit ziet. Het kan dan fijn zijn om er over te praten met mensen die je begrijpen en die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. 

‘Wandelen in de natuur helpt om je gedachten op een rij te zetten, maar ook om je zinnen te verzetten,’ vertelt Ina Versmissen, consulente Evenmens. Ze vervolgt: ‘Wandelen met een ander die ook in een vergelijkbare situatie zit als jijzelf, is prettig. Je helpt elkaar, deelt ervaringen en geeft tips. Het helpt je om de draad weer op te pakken en zorgt voor afleiding. Bovendien is wandelen gezond, je bent buiten en zo zet je letterlijk samen een stap verder.’  

Tijdens de wandelingen staat vaak een thema centraal. Welke dat is, hangt af van de behoeften van de deelnemers. Ook de natuur speelt een belangrijke rol. Denk aan de jaargetijden en wat er onderweg te zien en te horen is. Er wordt gewandeld in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers. Zo is er alle ruimte en aandacht voor het verhaal van iedere deelnemer. De wandeling zelf is in een rustig tempo en duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Onderweg is er alle tijd om letterlijk stil te staan bij bepaalde onderwerpen. Na afloop is er gelegenheid voor een kop koffie of thee, dit is voor eigen rekening. Deelname aan de wandeling zelf is kosteloos.

Aanmelden wandeling

De wandeling is iedere tweede zaterdag van de maand. De data zijn: 8 oktober en 12 november. De wandeling start om 10.00 uur op de parkeerplaats tegenover het Natuurdiorama in Holten. Meld je van tevoren aan, dat kan online via evenmens.nl of telefonisch via (0548) 638 830.

Om de wandelgroepen te begeleiden, zijn wandelvrijwilligers van harte welkom. Ina: ‘Als je graag wandelt en je kunt je goed inleven in een ander, horen wij het graag! Belangrijk is dat je creatief bent en goed in kunt spelen op wat er op dat moment leeft bij de deelnemers.’ Naast het begeleiden van de groepswandeling zoekt Evenmens vrijwilligers die een-op-een contact willen onderhouden met mensen die te maken hebben met verlies. Mail voor meer informatie naar Ina Versmissen (iversmissen@evenmens.nl).

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 16 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 20 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 22 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04