Afbeelding

FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse

Algemeen

ENSCHEDE - FC Twente heeft een topweekend achter de rug; zaterdagavond wist de hoofdmacht een riante 3-0 zege te pakken in het duel tegen Vitesse. Een mooie winst in eigen huis die weer de nodige energie geeft.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond ook nog een ander item op de planning. Clubicoon Eddy Achterberg werd namelijk benoemd tot erelid van FC Twente, waarbij hij bedankt werd door Jan Streuer.

Eenmaal begonnen aan het duel wist FC Twente in de eerste helft mooie kansen te creëren, maar ze afmaken duurde even. Pas tien minuten voor rust zette Vaclav Cerny Joshua Brenet fraai vrij voor het Vitesse-doel. De 1-0 was een mooi uitgangspunt om de rust in te gaan. Het thuispubliek moest in de tweede helft wel geruime tijd wachten op de vervolgtreffers. Misidjan schreef de 2-0 pas bij in de 74e minuut en Smal wist in de 90e minuut de 3-0 op het bord te zetten. Na afloop was Ron Jans uiteraard blij met het resultaat; hij noemde de 3-0 dan ook een goed beeld van de wedstrijd. Wel duurde het relatief lang om de tweede en derde treffers te maken: “We hadden op dat moment al ruimer voor moeten staan.”

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 21 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More gisteren
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42